VÅTT: Solen skinte noen minutter, men regnet er tilbake på Skjæløy. I morgen skal solen være tilbake.

Forventer en langsom Seapilot 2Star

Lett vind gir utfordringer i Norges største shorthandseilas. Starten går i morgen tidlig, og seilerne samles på Skjæløy i Fredrikstad.

Publisert Sist oppdatert
RUTE: Første etappe går sydvest til Arendal, øst til V¨daeröarne, og nord til Strömstad.

Fredrikstad Seilforening har gjort grep for å holde deltagerantallet oppe. Deltagerlisten teller 50 båter som er på nivå fra i fjor. Men det er en del nye navn på listen. Ny klasseinndeling skal gjøre at regattaen kan få et bredere publikum. 

«Are Wiig Class» er etablert for å nå bredere. Klassen har derfor noen begrensninger. Det kun tillatt å ha forseil på rull eller med stagkroker, og det er kun tillatt å ha to spinnakere. Da har man en ekstra dersom en skulle ryke. I «Are Wiig Class» er det målgang i Strömstad, så banen er bare på 180 nm. Klassen er oppkalt etter Are Wiig som stiller i Golden Globe – en non stop soloseilas rundt jorden i 2018. Are Wiig stille selvfølgelig i klassen med sitt navn. Han seiler OE 32, båten han skal bruke i Golden Globe, men da med en høyere mast og baugspryd. I Golden Globe skal Are seile alene, i morgen seiler han sammen med sønnen Alf Harald Wiig.

I Seapilot 2Star er det nå også en egen klasse for brede lette båter som planer, en Open-klasse.

Du kan følge Seapilot 2Star direkte på Sail Race System. Du finner den her.

– 

 

 

KLASSE: Are Wiig har egen klassen med hans navn. Den erfarende seileren seilte Ostar på 80-tallet.