Test Årets Båt i Leangbukta

Til helgen er det muligheter for å studere tre svært spennende båter i Asker.

Publisert Sist oppdatert
TEST: Seascape 18 testet i Nederland i 2009.
TEST: Seascape 18 testet i Nederland i 2009.

Seascape selges nå fra Sverige og importøren er på turné for å vise frem modellene til potensielle norske kunder. Seascape har skapt sin egen nisje i markedet, og de beviser at det er et marked for båter under 30 fot – så lenge det er noe nytt og spennende.

– Vi er godt fornøyde med salget til Norge for tiden. I år har vi solgt åtte båter til nordmenn, tre Seascape 18 og fem Seascape 24. I Sverige har jeg bare solgt tre båter så langt i år, forteller Michael Berg i Svenskbåtförsäljning til SEILmagasinet.

Til helgen vises båtene frem i Leangbukta med muligheter til prøveseiling.

Friskt pust

Seascape kom som en vind i 2009. 18-foteren ble testet av Årets Båt-juryen under røffe forhold ut fra Ijmuiden i Nederland.

– SeaScape 18 var også en skikkelig positiv overraskelse. Båten er utviklet av Mini 6,50 seilere, men er bare 18 fot. Vi seilte 15 knop med tre man hengende på ripa med fulle kluter, ble rapportert etter testseilingen.

Båten overbeviste juryen og ble kåret til Årets Båt i 2010.

Seascape 27 i 2012 under friske forhold i Oslofjorden.

– Vi setter gennakeren på 72 m2 før vi er ute i fjorden i fri vind – og venter. Smiler og venter. Så tar vinden tak og fyller gennakeren der ute på baugsprydet. Hihaaa! 12 knop. 15 knop. Du verden! Dette går fort. For fort: Fjorden er knapt lang nok og minutter på vei nedover blir nesten til timer på vei oppover igjen, rapporterte vi etter testseilingen.

Seascape 24 ble lansert i fjor og testet i forbindelse med Årets Båt i Europa ut fra La Rochelle i oktober. Igjen fikk vi planeforhold og så 15 knop på loggen. Seascape ble kåret til Årets Båt i Europa under messen i Dusseldorf i januar.

Unge og gamle

– Det er langt enklere å selge Seascape til norske kunder. De kjenner produktet godt. Seascape 24 har yngre kunder, noen Melges 24-seilere som ser på båten som en moderne Express. Kjøpere av Seascape 18 er gjerne litt eldre, personer som vil ta med barn og barnebarn på skikkelig seiling, forteller Berg.

Han bruker også anledningen til å treffe norske kunder, og eventet i Leangbukta til helgen vil samle alle Seascape-seilere, samt personer som er nysgjerrige på konseptet.

Du finner testrapport av Seascape 24 her.  

PLANER: I motsetning til de fleste andre båter i samme størrelse planer Seascape 24.
PLANER: I motsetning til de fleste andre båter i samme størrelse planer Seascape 24.
UNNAVINDSBÅTER: Båter med spesielle unnavindsegenskaper, som Seascape 27, vil bli plassert i samme klasse i årets Seapilot 2Star.
UNNAVINDSBÅTER: Båter med spesielle unnavindsegenskaper, som Seascape 27, vil bli plassert i samme klasse i årets Seapilot 2Star.