Test fra arkivet: X-37, X-40 og X-43

Test fra arkivet: Nye gener i potent serie

Det er ikke noe lite løft X-Yachts har tatt ved å lansere en serie nye båter fra 37 til 55 fot. Serien innebærer en tilnærming mellom de tradisjonelle turbåtene og den optimaliserte IMX-rekken av regattabåter. Utfordringen ligger i å opprettholde turbåtens komfort uten å måtte gi opp seilegenskapene. Vi har testet 37, 40 og 43-foterne.

Publisert Sist oppdatert

Vi tar frem tester fra arkivet og gjør dem tilgjengelig på SEILmagasinet.no. Vi har gått 16 år tilbake og funnet en test av X-37, X-40 og X-43. Testen var publisert i Seilas nummer 9-2004, og ble skrevet og utført av Mikkel Thommessen.

Vi har ambisjoner om å hente frem en ny test hver uke, som vil ligge åpent for alle i syv dager. Videre vil den havne i vårt enorme digitale testarkiv.

Ikke mindre enn tre av båtene i den nye serien er nominert til Årets Båt i Europa av et panel bestående av de ledende europeiske seilblader der også Seilas er med. Dette gjelder X-50, X-40 og X-37 som er nominert i hver sin klasse, mens 43 foteren ble nominert i 2003. De tre båtene vi testet har alle mye til felles, særlig er skroglinjene svært like, så like at man nesten kan tro at konstruktøren Niels Jeppesen har brukt blåpapir og skalert opp og ned etter behov. Kundens valg mellom de tre styres derfor hovedsakelig av pengepung og plassbehov. X-Yachts har opparbeidet en høy status i markedet og båtene fremstår i dag som seilbåtenes svar på BMW. Importør Otto Backe forteller om stor merkelojalitet og at det meste av salget er til kunder som har X-båt fra før.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS