SEILmagasinet Shorthanded Ranking

Seiler om 1890 rankingpoeng i Simrad OneStar
Seiler om 1890 rankingpoeng i Simrad OneStar

Seiler om 1890 rankingpoeng i Simrad OneStar

Simrad OneStar er den største og tøffeste shorthanded-utfordringen i Norge, og av den grunn er den også den regattaen som gir flest ranking-poeng. I løpet av de nærmeste dagene kan kampen om å bli Årets Shorthanded-seiler være avgjort.

Publisert

I alt 1890 rankingpoeng ligger klare til utdeling i Simrad OneStar, som starter lørdag morgen, og det store spørsmålet er om årets «komet», Eilert Kamfjord fra Tønsberg, klarer å forsvare posisjonen som leder av rankingen og konkurransen om å bli Årets Shorthanded Seiler.

Seks av de ti beste på SEILmagasinet Shorthanded Ranking stiller til start i Simrad OneStar, og Eilert Kamfjords største utfordrere blir Tor Hove, Bærum, Øyvind M. vedeler, KNS, Karl Otto Book, Åsgårdstrand, Vidar Moe fra Fredrikstad og Asker-seileren Per Ottar Skaaret.

Kanskje aller mest spennende blir duellen mellom Kamfjord og Vedeler. Begge stiller til start i en X-332, så mellom dem gjelder første båt i mål. Vedeler ligger på 3. plass på rankingen, og han vant Simrad OneStar over all i fjor. Han blir med andre ord en hard nøtt for Eilert Kamfjord!

Simrad OneStar er den eneste regattaen i SEILmagasinet Shorthanded Ranking som har ranking-faktor 1,75. Det innebærer at plasspoengene skal multiplisereres med 1,75. Det betyr at en førsteplass som med faktor 1 gir 100 poeng, belønnes med 175 poeng i Simrad OneStar.

Forskjellen mellom Eilert Kamfjord og Tor Hove, som ligger på 2. plass, er 36,8 poeng, så her kan mye skje og intet er på noen måte avgjort.

Etter Simrad OneStar gjenstår to regattaer; Hollænderseilasen og helt til slutt Hekkingen-Andenes i regi av Tromsø Seilforening. Først da kan det bli klart om hvem som blir Årets Shorthanded Seiler (best i inneværende sesong) og hvem som vil gå ut av 2007 som leder av SEILmagasinet Shorthanded Seiler.

Powered by Labrador CMS