Mange velger varme seil-ferier

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seiler varmt til tross for hutrende finanskrise

En hutrende finanskrise har så langt ikke ført til at seilferie-entusiastene murer seg inne i vinterlandet uten å våge noe som helst. De som har opplevd drømmeseilaser i varmere strøk, slutter aldri å drømme. De blar opp og gjør det igjen og igjen.

Publisert

SEILmagasinets tok en kjapp ringerunde for å lodde stemningen. Tilbakemeldingene er positive. Kanskje er det slik at behovet for å gjøre noe gledelig, forsterker seg i dårligere tider? En ørliten nedgang merkes her og der, men på langt nær hos alle:

– Vi har tvert om opplevd det motsatte i løpet av høsten. Frem til midten av november registrerte vi faktisk en økning i forhold til i fjor. Det har vært litt stillere i desember, men det er normalt. Akkurat nå tenker folk mest jul, sier Arild Sandsten i Sun Yachting Navigare, Drøbak, til SEILmagasinet.

Sun Yachting Navigare booker mest i Middelhavet, særlig i Hellas og Kroatia, men også Mallorca og Italia er populære seilcharter-mål:

SITTER TRYGT. – Mange faste kunder booker mange måneder i forveien. Dette handler selvsagt om kunder som fortsatt sitter trygt i jobb, hus og hjem, og som prioriterer nettopp det å seile i varmere farvann. Mange tar dette som sin årlige guttetur, mens andre seiler med familie og venner. Å leie en båt er jo som oftest et spleiselag, og da blir ikke dette dyrere enn hotell på land, sier Sandsten, som også ordner seilcharter i Karibia etter behov.

– Vi registrerer en ørliten nedgang. Noen sitter litt avventende på gjerdet og følger utviklingen i finanskrisen, men det har begynt å stabilisere seg. I desember har vi gjort bookinger som normalt. Mange av de samme kundene kommer igjen og igjen, så det er snakk om veldig små avvik, sier Ole-Thomas Lie Larsen i Normar Adventure i Son til SEILmagasinet.

Normar booker både i Karibia og Middelhavet, der Kroatia er i ferd med å bli mer populært enn Hellas.

– Finanskrisen gjør utslag her hos oss. Vi pleier å ha det travelt i desember, men det er merkbart stillere nå. Mange faste kunder er veldig lojale og bestiller fra år til år. Slik er det også nå, men vi har også vært i kontakt med folk som sitter på gjerdet og som foreløpig har satt seilcharter på vent. Men det er ingen krise. Vi er optimistiske, sier Ingunn Helene Lunde i Salty Seas, Sandnes, til SEILmagasinet.

KARIBIA. Salty Seas booker både i Karibia, Stillehavet og Ceychellene, men de fleste velger Middelhavet:

– I Middelhavet velger nå 6 av 10 Kroatia fremfor Hellas. Kroatia er populært og billig, sier Ingunn Helene Lunde.

– Det er hos oss noen færre henvendelser enn i samme periode i fjor, men fortsatt bestilles det seilferie i Karibia både i vinterferien og i påsken, samt sommerseiling både i Middelhavet og Karibia. Jeg vil anbefale alle som vurderer seilferie å velge et veletablert selskap. I Hellas er det stadig nye «hit and run»-selskaper, så varsomhet bør utøves for denne destinasjonen.  I 2009 er det 40 år siden Moorings ble etablert. I den anledning har vi mange hyggelige spesialtilbud til kundene våre, sier Kathrine Heggelund i Moorings Scandinavia til SEILmagasinet.

Powered by Labrador CMS