HAVBLIKK:

Et lite stort eventyr

Du trenger ikke store båten for å finne eventyret. Det trenger heller ikke dine barn eller barnebarn. Hva med å finne en billig og velbrukt båt på Finn.no denne vinteren, sette den i stand og låne den til noen av de yngste blant oss?

Publisert Sist oppdatert

Til enhver tid ligger det en rekke mindre båter med mye seilglede igjen til salgs på Finn.no eller andre nettsteder. I det dette skrives så kan jeg trygt tipse om en Stortriss 17 som bare trenger litt fiks, vask og polering og så vipps; kan fire ungdommer dra på overnattingstur i skjærgården. Før pruting så koster den 7 000,-. Det er langt billigere enn en ny vinsj.

Slike godbiter er det en jevn strøm av gjennom hele sesongen, og seilglede henger ikke sammen med pris. Snarere tvert imot. En båt som ungdommen kan legge til kai under seil uten å bekymre seg altfor mye for gelcoat, ikke trenger å lære seg kompliserte elektriske systemer, tette dasser eller seil som det er et ork å heise har stor verdi. I en liten og lett båt med overnattingsmulighet vil de unge finne mestringsglede og naturopplevelser de kan dele med andre - og ikke minst bli inspirert til å søke enda flere turer. Sakte men sikkert kan de seile litt lenger. Ta en ekstra natt ute. Krysse over en fjord til en ny kyst. Snart har de lært så mye at de setter kursen mot Vesterålen. Eller Antarktis. Det som startet med en liten båt fra 1974 har resultert i en seiler med en eviglang lidenskap.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER