Seiling på TV. Her er første program

World Sailing tar grep og har fått Matthew Sheahan fra Yachting World til å sette sammen film fra seilingens verden.

Publisert

World Sailing som før het ISAF, er i en moderniseringsprosess, og en del av tiltakene er å satse på nye medier. Mange seilere klager på at det er lite seiling på TV, og det er det nå slutt på. Foruten å dekke egne arrangement skal de nå også produsere et 30 minutters langt program hver måned. Første program ble sluppet nå i helgen, og er tilgengelig på YouTube. 

Over 20 fjernsynsselskaper har også sakt seg interessert i å sende programmet. Sjansene er store at vi her hjemme også kan få sett dette via lineær TV. Om ikke ligger programmet åpent på internett, og med en smart TV, så kan du snike deg til seiling på TVen den veien.

Proffe folk

World Sailing har hentet inn de beste, og fått tak i Matthew Sheahan fra Yachting World. Matthew Sheahan har sammen med Toby Hodges sitter i juryen for Årets Båt i Europa. Sheahan er utdannet båtkonstruktør, og jobbet i Norge i forbindelse med Nessy 94-prosjektet på 80-tallet. Han jobbet da sammen med Rob Humphrey. Sheahan har opplevd mye som seiler, og mistet sin far under Fastnet Race 1979, og ble selv reddet opp fra redningsflåten som tenåring.

Matthew Sheahan jobber for produksjonselskapet Sunset + Vine som jobber på oppdrag for World Sailing. 

Ingen selvkritikk

TV-programmet til World Sailing viser hvilken vei media tar. Organisasjonen var i hardt vær etter ungdoms VM i jula. Arrangementet ble holdt i Malaysia, og det skapte problemer for de Israelske seilerne. Denne problematikken ble ikke nevnt, tross et større innslag fra regattaen. 

Du finner direktelink til World Sailing Show på Youtube her.