Bundefjorden Seilforening

Seiling som valgfag
Seiling som valgfag

Seiling som valgfag

Bundefjorden Seilforening deltar i et skoleprosjekt som innbefatter seiling.

Publisert Sist oppdatert

Activus er et samarbeidsprosjekt mellom bydelen Bundefjorden Seilforening tilhører, Lambertseter skole og seks ulike idrettsorganisasjoner, hvorav Bundefjorden Seilforening er en.

Prosjektet innebærer at 20 elever i åttende klasse som har valgt idrett som valgfag, skal delta i alle de ulike idrettsgrenene i løpet av skoleåret. Etter påske står det seiling på programmet.

Vi starter med teori i klasserommet. Deretter er det kullseilingskurs på Lambertseter bad. Vi fortsetter med gruppevis seiling i storbåt, og går deretter over til Express. Målet er at alle elevene skal få styre, og helst også forsøke andre funksjoner om bord. Det legges stor vekt på sikkerhet, og på at alle elevene skal føle seg trygge.

Elevene er en uensartet gruppe, og noen har annen kulturell bakgrunn. En del av ungdommene har knapt vært i båt før og har så å si ingen erfaring med seiling. Bundefjorden Seilforening bidrar således til at mange unge får erfaring,  kunnskap og en følelse av hvordan naturkreftene virker, som de kanskje ellers ikke ville ha fått.

Tilbakemeldingene fra skolen og prosjektansvarlig i Bydel Nordstrand har vært gode. Ikke minst har mange elever vært positive, og våre instruktører har registrert at det er mange talentfulle seilere.

Dette er andre året Bundefjorden Seilforening deltar i prosjektet. Det innebærer at 40 elever og deres familier er blitt kjent med seilsporten og aktiviteten i Bundefjorden Seilforening.

Hvem vet hva det kan bety for rekruttering til seiling og foreningen på sikt?