SEILmagasinet TV nr. 5/2022

Praktiske tips for seilere

Her er SEILmagasinets TV-sending med levende innhold fra SEILmagasinet nummer fem.

Publisert Sist oppdatert

Sendingen denne gangen er på 50 minutter og kan være nyttig for dem som skal ta motorservicen selv, eller har planer om kjøp av nye seil.

Innslag

00:53 Cannes Yachting Festival
06:00 Bror Sonne
08:45 Jon Espen Skogdalen
09:40 Nye seil – Skagen race 2022
13:00 Test iWinch og eWincher
20:20 Test av Dufour 470
26:40 EM ORCi Hankø
28:50 Motorservice og vinterkonservering på seilbåt
40:50 Seilskuta Götheborg

Nye medarbeidere

Vi har i sommer styrket redaksjonen og fått Bror Sonne med på laget. I løpet av sitt 23 år lange liv har Bror opplevd mer til havs enn oss fleste.

Jon Espen Skogdalen fra Trondheim har også styrket laget. Han seiler en Ovni 395 med base i Trondheim. Skogdalen er ingeniør og jobber med sikkerhet offshore, og alt vist at han har mye å bidra med.

Nye seil

Redaktøren fikk blåst i filler sine støpte seil under Skagen Race. I jakten på nye seil blir fordeler og ulemper med ulike teknologier belyst. Filmen viser forholdene under Skagen Race da storseilet spjæret kun fire nautiske mil fra mål i Skagen.

Vinsjehjelp

Vi har testet iWinch og eWincher denne sommeren. iWinch er en liten bit til å sette på en drill, mens eWincher er et elektrisk håndtak. Vi oppsummerer erfaringene i videoen.

Dufour 470

Dufour 470 var en av flere nyheter på Båter i Sjøen, men vi seilte båten alt i 2021. Da gjorde vi også noen filmopptak.

EM på Hankø

Europamesterskapet foregikk i starten av august i årets beste sommeruke. Et proft filmteam var på plass og lagde en kort video.

Motorservice

I fjor ble en proff mekaniker hyret inn for å ta motorservice på X-362 Sport «Xoco». Det resulterte i en film som gir et overblikk over en slik jobb.

Seilskuta Götheborg

Ostindiafareren «Götheborg» besøkte Oslo i sommer. Vi var på plass og lagde en video.