SEILNORGE – NORGES SEILFORBUND:

LIGASEILING: Alle seilforeninger kan forsøke seg på ligaseiling under kvalifiseringen 24.-26. mai.
LIGASEILING: Alle seilforeninger kan forsøke seg på ligaseiling under kvalifiseringen 24.-26. mai.

Unik sjanse til å forsøke seg på ligaseiling

24. til 26. mai er det kvalifisering til de fire ledige plassene i seilsportsligaens 1. divisjon. Det gir samtidig alle landets seilforeninger en gyllen mulighet til å få prøve seg i ligaseiling.

Publisert Sist oppdatert

Interessen for seilsportsligaen er økende, og det forventes å bli kamp om de fire ledige plassene i 1. divisjon. Kvalifiseringen til dem foregår i Sandefjord 24. til 26. mai.

Etter hver sesong i seilsportsligaen rykker de fire nederste lagene i 1. divisjonstabellen ut av ligaen. I 2018 var det seilforeningene i Bærum, Fredrikstad og Sandefjord som ikke klarte å forsvare plassen sin (det var kun 14 ordinære lag i 2018, derfor er det kun tre), hvilket betyr at det er fire ledige plasser som skal bekles i 2019.

Lagene som rykket ut, kan også være med å kjempe om de fire ledige plassene sammen med alle andre seilforeninger i seil-Norge, og Norsk Seilsportsliga har invitert alle seilforeninger tilknyttet Norges Seilforbund til å delta.

– Deltagelsen er gratis og ikke bindende hvis man skulle kvalifisere seg, sier Magnus Hedemark i SailLogic, som adminstrerer ligaen.

Han mener dette vil gi alle seilforeninger i landet en gyllen anledning til å få en føling med hva ligaseiling dreier seg om, og han håper på riktig stor deltagelse.

Det vil bli seilt i heat med fem og fem båter på ekte liga-vis i korte seilaser med en varighet på fra 12 til 15 minutter. Dømming skjer på banen og lagene bytter båter mellom hver seilas. Fredag 24. mai stilles J/70-ene som skal benyttes, til disposijon til trening for alle deltagerne.

Det blir også tracking og analyser ved hjelp av SAPs analyseverktøy, og lørdagens seilaser vil bli gjennomgått i plenum.

– Ved siden av å finne de fire lagene som skal rykke inn i 1. divisjon i år, vil vi gjerne benytte anledningen til å vise frem for alle andre seilforeninger hva ligaseiling er, og gi dem sjansen til å få prøve seg, sier Magnus Hedemark.