Seldén med hydraulikk
Seldén med hydraulikk
Seldén med hydraulikk

Seldén med hydraulikk

Utstyret er beregnet for større seilbåter, og har en unik funksjon.

Publisert Sist oppdatert

Den svenske riggprodusenten utvider sortimentet med enda en produktkategori. For å bli en komplett levereandør av utstyr til rigg har Seldén utviklet en serie av hydrauliske pumper for akterstag og kick. Produktene ble vist frem for første gang under utstyrsutstillingen Mets i forrige uke.

To gir

Det unike med systemet er at pumpen har to utvekslinger. Giringen inntreffer når trykket når en forhåndstilt innstilling. Det gjør pumpen mer effektiv. Pumpen er også «Dual-action», noe som betyr at trykket øker for begge veiene pumpa går, noe som ytterligere øker effekten.

Tre produkter

Det enkleste produktet i serien er en hydraulisk pumpe for akterstaget. Den kommer i to utgaver for akterstag med maksimal 10 med mer tykkelse og 14 med mer tykkelse. Disse kan enten kobles mot en pumpestasjon, eller utstyres med integrert pumpe. Akterstagstrammeren koster fra 10 000 kroner. Pumpen for kicken er beregnet for båter fra 45 til 65 fot, og koster nesten 20 000 kroner. Det siste produktet er en pumpestasjon som kan monteres i cockpiten hvor man kan styre fire ulike pumer, f.eks kick, akterstag, og fall på forseil og storseil. Pumpestasjonen koster 20 000,-.