Selger en vinner

Martin Nilsson vant Færder, men ønsker å satse i større båt.

Publisert

Store bildet: «Capio» under HH Skagen Race

En båt som virkelig overrasket under stortesten av 37-fotere i forrige uke var Salona 37. Det var båten med flest førsteplasser, tross for at genuan var byttet ut med en fokk slik konkurrentene hadde.

    Båten var svært godt trimmet med fantastiske seil. Men selv om godseilene ble byttet ut med turseil gikk båten fort.

    – Jeg holdt farten til polardiagrammet, men manglet en grad eller to på høyden, fortalte Nilsson til Seilas etter prøveseilingen.

Satser større

Nilsson er norgesvenn og har vunnet Færderseilasen i Express tre ganger. I år gikk han til topps i ORC-klassen med sin Salona.

– Får jeg solgt 37-foteren bestiller jeg en Salona 42. Da drar jeg ned til verftet å får den akkurat slik jeg vil ha den, forteller den rutinerte seileren til Seilas.

Best under ORCi

Nilssons salona 37 har racingmast som er litt høyere enn standard rigg. Båten har et LYStall på 1,32, men seiler best under ORCi. Det er klassen de beste båtene seiler, så det er derfor en stor prestasjon og gå til topps i denne klassen i Færderseilasen. I årets EM ble Nilsson nummer tre.

    – Vi slo Team Normar under ORCi, men på overall listen hvor plasseringene ble regnet ut etter LYS-tallet kom vi bak Team Normars First 40, forteller Nilsson.

Kjenner Oslofjorden

Få har seil opp og ned Oslofjorden mer en Martin Nilsson. Han jobber som styrmann på Stenaline mellom Oslo og Fredrikshavn.

    – Det er fantastisk og se all seilaktivitetene  nedover fjorden en onsdagskveld fra broen, forteller styrmannen. Norske foreninger er flinkere til å holde aktiviteten oppe enn svenske. Det er sjelden at fritidsbåter skaper trøbbel. Noen går vel nærme oss uten å tenke på at vi hverken har muligheter for å stoppe eller svinge unna. I dårlig vær kan det være vanskelig å oppdage små snekker på radaren, og det kan gi ubehaglige situasjoner.

Du finner annonsen til Martin Nilsson her.

Salona 37 ga Finn Flyer tøff konkurranse under stortesten av 37-fotere i forrige uke.