Setter kursen mot Aalborg
Setter kursen mot Aalborg

Setter kursen mot Aalborg

Skutene i «The Tall Ships Races» forlot Kristiansand tidligere i dag. Nå setter de kursen mot årets siste stopp, Aalborg.

Publisert Sist oppdatert

– Nå har siste skute forlatt havna i Kristiansand. Siste etappe mot Aalborg starter offisielt klokken seks for de store skutene, og klokken syv for de små, sier assisterende prosjektleder, Marianne Tronstad.

Tronstad forteller at arrangementet har gått over all forventning, med havnen fylt opp av glade mennesker og fantastiske skuter.

– Jeg mener virkelig at vi klarte å få til en folkefest her i Kristiansand. Vi har fått masse gode tilbakemeldinger på aktiviteter både ombord i skutene og på land. Spesielt bra var «Crewparade» med lokale korps og mye liv.

Å se på at skutene forlater havna sammenlikner hun med og se julemiddagen bli spist opp.

– Det blir som når du lager julemiddag i flere timer også blir alt spist opp på tre kvarter. Vi har brukt så mye tid på dette og hatt det så utrolig hyggelig disse dagene, da er det klart det er vemodig å se skutene seile av sted.

Aalborg er det fjerde og siste stoppestedet i årets «Tall Ship Race». Offisiell åpning er første august, men de første skutene er sannsynligvis fremme på fredag.