VÅTT: Rune Aasberg fikk smake på Nordsjøen på etappen til Shetland.

På babord halser hjem også

Det ble en rask seilas hjem fra Shetland også – med vind fra nord.

Publisert Sist oppdatert
RASKT: Også på etappen hjem ble det hastigheter med to desimaler for de raskeste båtene.

Det ble en kamp om å komme først over målstreken i Bergen, noe «Solo2» klarte, etter å ha ligget bak den tyske Class 40-båten «Red» i største del av etappen. Det var rhumbline som var vinnersporet, «Solo2» tapte på å gå lengre sør ut fra start, men klarte å ta inn det tapte og vel så det mot mål.

Du finner film fra «Solo2» første etappe her.

Rask seilas

Det ble mer vind enn ventet. Den stod fra nord, slik at båtene seilte på samme hals på vei hjem også. De raskeste båtene brukte kun 18 timer på overfarten med målgang i går ettermiddag. Siste båt, «Roundabout», en Sigma 33 fra Shetland, kom inn på morgenkvisten. «Sula», en S&S 6.6, gikk i mål i formiddag, men den står oppført som ikke deltagene på resultatisten.

Små forandringer

Toppen av resultatlisten etter to etapper er temmelig lik som etter første etappe. «Solo2» var først i mål på andre, men ble slått på korrigert tid av «Red», men det holdt til en sammenlagtseier til Rune og Simen allikevel.

Rolf Hermansen i «Omega 34 «Hanna Maria» har vunnet flere Shetalnd Race enn noen andre, og vant både til og fra i den minste klassen i år også. Kun to av fem båter gjennomførte begge etapper. Rune Pedersen I «Tempo», First 36.7 vant begge etapper i mellomklassen, mens Thomas Robberstad i «Zorro», Swan 45 OD klatret forbi Ove Gullbrå i «X-Fram» i den største klassen.

Du finner resultatene her.

 

 

RASKT: Også på etappen hjem ble det hastigheter med to desimaler for de raskeste båtene.