OPP TIL 6. PLASS: Truls Haug fra Soon som seiler sammen med Marius Løken avanserte opp til 6. plass på rankingen etter innsatsen i Færderseilasen.

To nye blant de ti beste

Etter Færderseilasen klemte to nye seilere seg inn blant de ti beste på SEILmagasinet shorthanded-ranking.

Publisert Sist oppdatert

Resultatene i helgens Færderseilas og Stord Rundt resulterte i noen rokkeringer på SEILmagasinet shorthanded-ranking. Truls Haug fra Soon seilte sammen med Marius Løken fra Røyken inn til seier i Færder’ns klasse for de største shorthanded-båtene, og med den seieren i boks, føk Truls opp fra 12. og opp til 6. plass på rankingen. Håkon Hjorthøy fra Asker som fulgte på plassen bak Løken/Haug i Færder’n, fikk poeng nok til å avansere fra 15. og inn på 10. plass. Derved skjøv de Thomas Robberstad fra Stavanger og Harald Matland fra Nordhordland ut av topp ti-listen.

Opp og inn som eneste nykomling blant de 25 beste i denne oppdateringen, kom Christer Lie fra Bærum som vant singlehanded-klassen i Færderseilasen.

Opprykk til de 50 beste:

 • Christian Hjorthøy, Asker – fra 58. til 32. plass
 • Bjørn Sødal, Christianssand – fra 69. til 50. plass

Opprykk til de 100 beste:

 • Pål Berntsen, Nesodden – fra 112. til 63. plass
 • Dag Rune Wiksten, Larvik – fra 159. til 76. plass
 • Eira Naustvik, Asker – fra 124. til 79. plass
 • Hege Sandven, Ullern – fra 235. til 94. plass
 • Bjarne Birkeland, Bærum – fra 128. til 95. plass
 • Kristian Notto, KNS – fra 107. til 99. plass

Ti blant de hundre

Ti damer er nå blant de 100 beste på rankingen, og best av dem er fortsatt Christine Walder fra Bærum. Hun er nummer 17. totalt.

 1. Christine Walder Bærum (20)
 2. Bente Vikenes, Asker (23)
 3. Elise Lehre, Frognerkilen (29)
 4. Karen Drange, Os (40)
 5. Gina Lillemork Nilsen, Drøbaksund (41)
 6. Anette Melsom Myhre, Oslofjorden (43)
 7. Eira Naustvik, Hurum (79)
 8. Nina Rosenlund, Ran (85)
 9. Hege Sandven, Ullern (94)
 10. Charlotta Jonsson, Asker (96)

Bærum Seilforening øker og øker

Færderseilasen ga god poenguttelling for Bærum Seilforening, som bare øker og øker ledelsen i konkurransen mellom foreningslagene. De består av de til enhver seks beste seilerne fra hver forening, og for å komme med på denne listen, må en forening ha minst seks seilere som har scoret rankingpoeng i år og i de tre forutgående årene.

Asker Seilforening har nå passert Tønsberg Seilforening og er nå oppe på 3. plass. For øvrig er ikke endringen i plasseringene så store, men bak 10. plassen er konkurransen formidabelt jevn. Bundefjorden Seilforening på 11. plass ligger nå kun 0,21 poeng foran Askøy Seilforening, mens de igjen er 1,68 poeng foran Soon Seilforening på 13. plass.

Se hele foreningsrankingen.

2Star neste

Neste tellende regatta på Seilmagasinet Shorthanded-rankings liste er «shorthanded-seilingens mor» i Norge, Raymarine 2Star med start fra Hankø 17. juni. Regattaen har vekttall 1,5 som vil gi mange rankingpoeng, men i år er det kun 15 båter på deltagerlisten.

Det står i stor kontrast til regattaens første år. Den gangen var deltagelsen begrenset til 150 båter, og på det meste stod det i tillegg 75 lag på venteliste for å delta. Da påmeldingen åpnet ble de 150 plassene som regel tatt i løpet av en times tid.

Noe har åpenbart skjedd med den tidligere så populære regattaen…

Doublehanded-klassen i Shetland Race, som starter 22. juni teller syv lag, mens også Kaupangleden som starter to dager senere sliter med å fylle opp deltagerlisten. Regattaen ble lansert og spådd til å bli Norges svar på Sveriges populære Bohusracet med opp mot hundre båter, men så langt er kun 26 båter påmeldt.

På Vestlandet går Hjeltefjorden Shorthanded søndag 19. juni. Regattaen inngår som en del av Bergen Seilfestival og starter fra Strusshamn på Askøy, der også seilsportsligaen vil pågå denne helgen.

PÅ TOPP: Yngve Lønmo topper rankingen med sin far Asbjørn nummer to.