I TÊT: Aksel Andreassen som seiler sammen med Harald Walder i JPK 10.80-en «Mika», har tatt ledelsen i kampen om å bli Årets shorthanded-seiler.
I TÊT: Aksel Andreassen som seiler sammen med Harald Walder i JPK 10.80-en «Mika», har tatt ledelsen i kampen om å bli Årets shorthanded-seiler.

Årets shorthanded-seiler 2023: Aksel Andreassen i têten

Aksel Andreassen fra Holmestrand har inntatt têtposisjon i konkurransen om å bli Årets shorthanded-seiler.

Publisert Sist oppdatert

Med seier i Færderseilasen og tredjeplass i regattaene Skagen Race, Drøbak-Tristein og Oslofjorden Rundt har Aksel Andreassen lagt seg på toppen av den foreløpige listen som ved årets slutt vil fortelle hvem som blir Årets shorthanded-seiler. På plassen bak følger Harald Walder fra Bærum.

Aksel seiler ofte sammen med Harald Walder, men ikke alltid, og nettopp det er hva som gjør at de to ikke deler førsteplassen. De seilte sammen i Færder’n, Drøbak-Tristein og Skagen Race, men i Oslofjorden Rundt deltok de i hver sin båt. Der seilte Aksel sammen med Ragnar Andreassen og kom på 3. plass i sin klasse. Harald kom på 5. plass i sin klasse.

Aksel Andreassen har til nå samlet 255,53 poeng i sine fire beste resultater for året. Harald Walder har 243,53 poeng. Begge kan styrke posisjonen sin allerede i dag eller i morgen, for sammen deltar de nå i EM i shorthanded-seiling i Danmark i båten «Mika».

På delt tredjeplass så langt i sesongen, følger Edvard og Vegard Aspelund fra Bundefjorden. Deres poengsum på 216,5 poeng stammer fra seier i Bundefjorden Vårcup, tredjeplass i Færder’n og Skagen Race og en 6. plass i Oslofjorden Rundt.

På delt 5. plass følger Tønsberg-seilerne Tim Sandberg og Sigmund Andre Hertzberg, på delt 7. plass Asbjørn og Yngve Lønmo fra Hurum og på delt 9. plass de beste seilerne fra Vestlandet, Willy og Kåre Forland fra Ran.

Se hele listen over Årets shorthanded-seilere. På denne listen er det seilernes fire beste resultater i sesongen som teller.

Bente Vikenes best av damene

Bente Vikenes fra Asker er så langt beste kvinnelige shorthanded-seiler. Totalt ligger hun på 12. plass, men blant de 22 damene som til nå i år har kapret rankingpoeng, leder hun suverent – over 80 poeng foran klubbvenninnen Charlotta Jonsson. Karen Drange fra Os er nummer tre, og bak henne følger et helt kobbel av damer med få poengs differanse.

BESTE DAME: Bente Vikenes er så langt i sesonge klart best av shorthanded-damene.
BESTE DAME: Bente Vikenes er så langt i sesonge klart best av shorthanded-damene.

I alt 187 seilere har til nå fått rankingpoeng. For å få det, må man ha plassert seg blant de 12 beste i en av årets rankingtellende regattaer. Av de 187 er det 22 damer, noe som betyr at sesongen så langt har en kvinneandel på 11,8 prosent.

Asker fremst av foreningene

Asker Seilforening er til nå det beste shorthanded-laget. De leder foran Tønsberg Seilforening og Ran Seilforening. På denne listen er det foreningenes seks beste seilere på Årets shorthanded-seiler-listen som teller, og for i det hele tatt å komme på denne listen, må foreningene ha seks seilere som har plukket poeng i år.

14 seilforeninger har til nå klart det, men tre seilforeninger, Stavanger, Drøbaksund og Ullern, mangler kun én seiler for å komme inn på foreningslisten. Så her er det bare å mobilisere seilere til å delta!

Se hele listen over Årets shorthanded-forening