TIL TOPPS: Tim Sandberg har seilt seg helt til topps på rankingen med Dehler 30-en «Hyrrokkin». Han seiler sammen med Sigmund André Hertzberg

Hard kamp om rankingtoppen

Tim Sandberg og Yngve Lønmo kniver hardt om å ligge på topp på SEILmagasinet shorthanded-ranking. Etter at vårsesongen er unnagjort, er Tim i têt.

Publisert

Yngve Lønmo (Hurum) har innehatt rankingtoppen i flere år, men tidligere i våres klarte Tim Sandberg (Tønsberg) endelig å kile seg inn foran ham. Ved neste oppdatering – i juni – var imidlertid Yngve tilbake i têt igjen. Nå i juli – og etter at alle regattaene i første del av seilsesongen er unnagjort – har imidlertid Tim klart å tilrøve seg plassen på toppen igjen. 

Poengforskjellen er imidlertid ikke stor; kun drøye 21 poeng i Tims favør, så mye kan skje allerede i de første regattaene som kommer i høst. At Tim sammen med Sigmund André Hertzberg (Tønsberg) klarte å vinne bronse i shorthanded-EM i Danmark, ble utslagsgivende. Da hjalp det ikke at Yngve Lønmo vant Kaupangleden i Larvik.

VANT: Yngve og Asbjørn Lønmo vant Kaupangleden, men det var likevel ikke nok til å holde rankingtoppen.

Bak de to duellantene er det et poeng-sprang på cirka 200 poeng ned til Yngves far og faste makker, Asbjørn Lønmo (Hurum), som holder tredjeplassen. Men bak ham er det tett. Bare syv poeng etter følger Øyvind Knudsen (Moss) og rett bak der igjen Tims faste makker, Sigmund André Hertzberg. Deretter følger en ny trio med få poengs differanse: Harald Walder (Bærum), Morten Knudsen (Moss) og Marius Løken (Røyken).

Best i vest

Willy Forland (Ran) er beste seiler fra vest og innehar 9. plassen. Hans hardeste konkurrent om tittelen «Best i vest» er Harald Matland (Nordhordland), men Kåre har nå, sakte, men sikkert, opparbeidet seg et solid forsprang på rundt 110 poeng til ham. Harald holder 11. plassen totalt.

Bente Vikenes (Asker) er fortsatt best av damene – og det med stor margin. Hun har nå et forsprang på cirka 250 poeng til Karen Drange (Os). Bente er nummer 13. totalt, mens Karen er nummer 37. Gina Lillemork Nilsen (Drøbaksund) holder 3. plassen blant damene.

Ingen nye seilere klarte ved denne oppdateringen å slå seg inn blant de ti beste, men blant de 25 beste er det flere nye seilere på vei oppover:

 • Bjørn Sødal, Christianssand – fra 34. til 20. plass
 • Terje Gilje-Sørnes, Gandsfjord – fra 32. til 22. plass
 • Kristian Andreasen, Gandsfjord – fra 39. til 23. plass
 • Marius Andersen, Frognerkilen – fra 29. til 24. plass
 • Aksel Andreassen, Holmestrand – fra 28. til 25. plass

Nye seilere blant de 50 beste:

 1. Kristian Jerpetjøn, Nesodden – fra 53. til 36. plass
 2. Dag Rune Wiksten, Larvik – fra 62. til 41. plass
 3. Emil Bauck, Oslo – fra 93. til 46. plass
 4. Bård Singstad, Ran – fra 73. til 48. plass

Nye seilere blant de 100 beste:

 • Lars Enok Wang – fra 333. plass til 82. plass
 • Andreas Tinglum, Frognerkilen – fra 173. til 89. plass
 • Marius Frenvik Odberg, Larvik – fra 114. til 91. plass
 • Asbjørn Næss, Larvik – fra 133. til 96. plass
 • Vilhelm Vardøy, KNS – 106. til 98. plass
 • Se hele rankinglisten

Tønsberg på topp

Også på rankinglisten over seilforeninger har det skjedd et troneskifte. Tønsberg Seilforening har nå passert Asker og leder. De seks seilerne som utgjør Tønsberg-laget er foruten Tim Sandberg og Sigmund André Hertzberg:

 • Jon Moholth
 • Emil Moholth
 • Sigvart Schøning-Olsen
 • Trond Evensen

Også Ran Seilforening har avsluttet første del av sesongen sterkt. Foreningen innehar nå sin beste plassering til dato på en 3. plass. Ran har passert Bærum og Hurum Seilforening siden juni-oppdateringen av rankingen.

Også Gandsfjord Seilforening har foretatt et imponerende jump på listen. De har klatret fra 12. til 7. plass. Det høyeste plassering så langt.

Horten Seilforening klarte som den 36. seilforeningen å mønstre fullt lag med seks tellende seilere og er nå inne på rankinglisten.

Se hele foreningsrankingen

Neste oppdatering av SEILmagasinet shorthanded-ranking vil bli 28. august.