TIL TOPPS: Tim Sandberg har lenge måttet seg langt etter topplasseringen på SEILmagasinet shorthanded-ranking. Men nå er han der!
TIL TOPPS: Tim Sandberg har lenge måttet seg langt etter topplasseringen på SEILmagasinet shorthanded-ranking. Men nå er han der!

Rollebytte på rankingtoppen

Tim Sandberg har nå klart det flere seilere har forsøkt i flere år: Å ta den øverste plassen på SEILmagasinet shorthanded-ranking fra Yngve Lønmo.

Publisert

Årets første oppdatering av SEILmagasinet shorthanded-ranking har brakt Tim Sandberg fra Tønsberg til topps. Sammen med Sigmund André Hertzberg (Tønsberg) ble han nummer to i Skagen Race Ultra, og paret gikk til topps i Oslofjorden Rundt. Det har gitt dem en flying start på sesongen, og Tim til topps på rankingen. Sigmund har, takket være innsatsen, klatret opp til 6. plass.

For Yngve Lønmos (Røyken) del røyk topplasseringen i vindstilla utenfor Skagen i Skagen Race. Han og faren Asbjørn valgte å bryte etter timer i vindstille, i en regatta der kun et fåtall av deltagerne maktet å komme i mål. Far og sønn Lønmo vant Oslofjorden Rundt og var som sådan godt i rute til å forsvare sine posisjoner på rankingen, men den muligheten forsvant med vinden.

De første resultatene som har tikket inn denne sesongen, har ikke brakt noen nye seilere inn på den topp 10-listen som lå til grunn da sesongen startet. Det har kun vært noen omnrokkeringer blant de 10.

Blant de 25 beste er det imidlertid en nykommer: Carl Hjalmar Knap fra Asker har rykket opp fra 27. til 25. plass. Så vidt innafor med andre ord.

Fire seilere er nye blant de 50 beste:

  • Edvard Aspelund, Bundefjorden – opp fra 52. til 29. plass
  • Vegard Aspelund, Bundefjorden – opp fra 55. til 30. plass
  • Kristian Jerpetjøn, Nesodden – opp fra 69. til 44. plass
  • Anders Gjerdal, Stavanger – opp fra 55. til 48. plass

Fire seilere er også nye blant de 100 beste:

  • Aksel Andreassen, Holmestrand – opp fra 107. til 53. plass
  • Ragnar Andreassen, Bundefjorden – opp fra 109. til 83. plass
  • Ole Petter Laksholm, Soon – opp fra 142. til 88. plass
  • Wolfgang Eichstetter, Asker – opp fra 146. til 100. plass

foreningsrankingen har Tønsberg Seilforening nå overtatt ledelsen foran Asker og Bærum Seilforening. På foreningsrankingen teller hver forenings til enhver tid seks beste seilere på rankinglisten.

NB: Regattaen Huftarøy Rundt, som ble arrangert 18. mai med ni båter til start og som Håvard Espeseth og Frode T. Haugland fra Askøy vant, er ikke kommet med på denne rankingoppdateringen, men vil være inne ved neste oppdatering.