NYE SEILERE: Askøy Seilforening ønsker nye seilere velkommen til Seilmakeren Doublehanded og frister med sikkerhetsutstyr som hurtigsvarspremie.

Sikkerhetsutstyr til debutanter i Seilmakeren Doublehanded

Askøy Seilforening frister med sikkerhetsutstyr til nye deltakere i Seilmakeren Doublehanded. – Vi ønsker nyrekruttering til regattaen, sier Harald Gjøsæter i Askøy Seilforening.

Publisert Sist oppdatert

Seilmakeren Doublehanded er en av de store klassikerne når det gjelder shorthanded-seiling i Norge. Regattaen ble etablert allerede i 2005; året etter at Watski Skagerrak TwoStar satte fyr på denne typen seiling i 2004. Deltakelsen har variert opp igjennom årene; i fjor var det 36 påmeldte båter. Askøy Seilforening, som arrangerer regattaen, ønsker seg flere.

Regattaen har mange trofaste travere som deltar år etter år, så for å kunne øke deltakelsen, har foreningen innsett at man må rekruttere nye seilere.

Sikkerhetsutstyr i premie

– Utgifter til sikkerhetsutstyr kan være en bøyg for mange som gjerne ønsker å seile, men kravlisten til utstyret som kreves for å delta, kan være lang. Derfor ønsker vi sammen med våre sponsorer å hjelpe seilere som kanskje ønsker å være med, men ikke har tatt steget helt ennå, skrives det på regattaens hjemmeside.

Seilmakeren Doublehanded seiles etter sikkerhetskategori 3, og som en svært relevant premie som trekkes blant nye seilere som melder seg på innen 1. april, har samarbeidspartneren som har gitt regattaen navn, Seilmaker Iversen, satt opp to sikkerhetspakker bestående av nødbluss og røyksignaler.

Kriteriet for å kunne være med i trekningen er at påmeldt skipper til regattaen ikke har deltatt tidligere, at laget starter i regattaen og at påmeldingen er gjort innen 1. april.

Per i dag er 13 båter påmeldt, og en kikk på deltakerlisten forteller om mange navn som har deltatt tidligere. Med andre ord, går du i tanker om å delta i Seilmakeren Dounblehanded for første gang i år, er sjansen for å sikre deg sikkerhetsutstyr til en verdi av 2000 kroner rimelig stor.

Og skulle du ikke bli trukket ut som vinner av en av de to premiene, har du også sjansen til å vinne den tredje hurtigsvarspremien, som er gratis påmelding. Trosvika Production som leverer trackingsystemet TracTrac som benyttes i regattaen, står bak den premien.

Påmelding til regattaen

Norges proffeste regattaside

Askøy Seilforening har hittil vist seg som en av de mest proaktive arrangørene av årets shorthanded-regattaer. De påmeldte lagene er alle blitt vist frem på arrangementets Facebook-side, og regattaen har trolig den proffeste nettsiden av alle norske regattaarrangører.

På nettsiden, som er generert i Sail Race System, er det blant annet publisert artikler om strømforhold og en stor analyse av veivalgene som ble gjort i regattaen i 2022 basert på dataene fra TracTrac. Alt dette materialet utgjør verdifull informasjon og gir nyttige tips til kommende deltagere.

På nettsiden kan du dessuten klikke deg bakover i regattaens historie helt til 2011 og gjenoppleve regattaene nærmest minutt for minutt gjennom bilder, resultater, tracking og kommentarer som ble publisert da regattaene pågikk. Ved siden at historien vil vekke minner hos dem som en gang deltok, vil studier av historien også kunne gi nyttig in put til nye seilere.

Nordover eller sørover

Seilmakeren Doublehanded har to løpsalternativ – et som går nordover og et som går sørover. Begge gir store valgmuligheter i flotte omgivelser og begge er cirka 110 nautiske mil lange. Man kan velge å seile i skjærgården eller søke ut på havet. Historien har vist at det ikke er gitt hva som lønner seg. Det er de rådende forholdene man må tolke og legge opp strategien etter. Dette gjør Seilmakeren Doublehanded til en av de mest spesielle og spennende shorthanded-regattaene på terminlisten.

Hvilket løp som blir valgt – nordover eller sørover – blir bestemt og kunngjort kl 19 kvelden før starten går. Og starten, den går lørdag 27. mai kl 11:00.

For dem som jakter poeng i SEILmagasinet shorthanded-ranking er regattaen attraktiv. Den har vektor 1,5, som er det høyeste vektortallet en regatta i Norge har. Kommer man blant de 12 beste i sin klasse, kan det med andre ord være mange rankingpoeng å hente.