Erstatter Haugesund Race Weekend:

Sildajazz og regattahelg i Haugesund
Sildajazz og regattahelg i Haugesund

Sildajazz og regattahelg i Haugesund

45 båter er påmeldt til Rica Maritim-seilasen, som starter i dag.

Publisert

Til tross for at den tidligere Haugesund Race Weekend  (HRW) ble lagt ned 15.juni, har Rogaland seilkrets og initiativtaker Jørgen A. Wathne klart å få 45 båter på startstreken til helgens Rica Maritim-seilas, som erstatter den tidligere HRW.

Selv om fristen gikk ut tirsdag, er det fortsatt mulig for etternølere å melde seg på.

– Per 1.juli hadde vi ingen båter, ettersom HRW i utgangspunktet var avlyst. Men jeg syntes det var for ille at en så flott regatta, som har vart i 32 år, og har så fine rammer rundt ikke skulle arrangeres. Derfor fikk jeg med Rogaland seilkrets og gikk i gang med en kjempedugnad, forteller Jørgen Wathne.

Distanseseilaser og gladjazz

Helgens regatta innledes med den klassiske og publikumsvennlige distanseseilasen fra Kopervik til Haugesund gjennom Karmsundet, en distanse på rundt syv n mil. Lørdagen blir det nok en distanseseilas fra Haugesund til Sletta.

– Vi har gjort det ganske enkelt i år, ettersom vi er så få om å arrangere, forteller Wathne.

Det er kommet båter fra Haugesund, Karmøy, Stavanger, Sandnes, Stord og Bergen.

Deltakerbåtene ligger i Smedasundet, med sildajazzen som nærmste nabo. Regattadeltakerne får halv pris på konsertpass gjennom hele helgen, og det loves jazz for en hver smak.

– Det blir en skikkelig gladjazzhelg, med blant annet komlajazz, kjøpmannsjazz.....you name it, lover Wathne.

Vil ha 100 båter

Rekorden fra tidligere HRW-år er 82 båter på startstreken, og målet er å få regattaen opp på tidligere nivå igjen. Og helst bedre. Fra neste år har Wathne fått med en stor gjeng til å arrangere, og målet er å få med 100 båter innen to år. Samtidig har man også her fått tilbakemeldinger fra et titalls båter som ikke vil stille fordi de er negative til det nye NOR-ratingsystenet og den obligatoriske lisensordningen som følger regattadeltakelse.

– Vi har hatt med KNS-båter tidligere, og håper å få med båter fra hele Norge på kombinasjonen jazzfestival og regatta, bedyrer initiativtakerne, som har jobbet døgnet rundt de siste dagene.

Har du lyst til å delta? Se arrangørens facebookside for mer info eller ring Jørgen Wathne på telefon 45869209.

Powered by Labrador CMS