Nesten to år og styrer båten

Siren Sundby, eat my shorts!
Siren Sundby, eat my shorts!

Siren Sundby, eat my shorts!

Bli kjent med lille Alma, nesten to år og styrmann i pappas båt. Slik kan det gå når du arver "seilerblod" fra dine foreldre...

Publisert Sist oppdatert

SIREN SUNDBY, EAT MY SHORTS... Eller rettere sagt: - Eat my rainwear, skriver pappa Thomas Bjørseth i sin blogg.

Lille Alma, som i sommer var nesten to år gammel,  insisterte på å styre båten under en av dagene i ferien med dårligst vær. Den glade pappa, regattaseiler Thomas Bjørseth (styremedlem i Hurum Seilforening), lot seg ikke be to ganger. Iført regnklær fikk Alma styre pappas Comfortina 32, i regnvær og med vind opp til 10 sekundmeter.

Lurer du kanskje på om det var en autopilot som hjalp den lille jenta? 

- Dette er kun en …tja… elektromagnetisk retningskorrigerende enhet eller noe sånt. Alma mener fullt og fast at hun styrte båten (32 fot/5 tonn!) mens mamma og pappa søkte ly for regnet nede i båten :-).

Vel, kanskje er det håp for Norge nå som Siren Sundby og seiling ikke lenger er så mye i fokus i massemediene, mener en humoristisk Bjørseth. Og veien er lagt for Alma:

- Gi den jenta noen år til, så finner dere henne øverst på resultatlistene. Strategien så langt er å dominere Optimist-klassen et par år, før vi går over til Europa-jolle eller Zoom8. Hvis ikke andre og morsommere joller dukker opp før den tid, skriver Bjørseth.

Vi ønsker Alma lykke til og god seilvind! :-)

Takk til Thomas Bjørseth for tipset om denne søte historien, som du kan lese i sin helhet på Thomas Bjørseths blogg.