Vendee Globe

Siste sjanse for Thomson

Thomson gir seg ikke og kjemper nå for å redusere avstanden til Le Cléac'h tilstrekkelig til at han kan vinne spurten

Publisert Sist oppdatert

Alex Thomson sa igår at hans siste sjanse til å vinne Vendée Globe seilasen ligger i en høytrykksrygg nær målgang. Er han innenfor 50 nm bak konkurrenten  Armel Le Cléac'h når de når denne ryggen, mener Thomson han har en sjanse til å vinne. Ellers må det havari til på lederedbåten «Banque Populaire VIII». 

Thomson har kjempet for å komme tilbake i ledelsen etter at Le Cléac'h overtok førsteplassen så langt tilbake som i begynnelsen av desember. Siden har avstanden mellom de to båtene variert og har på det meste vært over 800 nm i franskmannens favør. Nå er den 160 nm etter at Thomson har tatt igjen 54 nm i løpet av natten og han holder i øyeblikket fire knops høyere hastighet en Le Cléac'h over grunn.  Mindre enn 2000 nautiske mil gjenstår av seilasen og de første båtene er ventet  til Le Sables d’Olonne torsdag 19. januar.

Thomson befinner seg i et område mellom Capp Verde I og Kanariøyene og håper å innhente «Banque Popularie» ytterligere i løpet av dagen idag.  

Fremdeles favoritt

Le Cléac'h som har annenplasser i begge de to siste Vendee Globe seilasene er fremdeles favoritt til å ta sin første seier. Også Thomson erkjenner dette, selv om han  nekter å gi seg. Båtene har nå seilt i 69 døgn og begge ligger innenfor rekorden satt av Francois Gabart i 2013  på 78 dager 2 timer og 16 minutter.