Holmsbu 2009
Holmsbu 2009

Sjøassistanse Shetland Race med hele 17 shorthanded lag

Sjøassistanse Shetland Race gjennomføres med til nå hele 17 shorthanded lag. Regattaen vil også som første i Norden ha satelitt tracking ombord i alle båtene. På denne måten vil det knyttes høyeste sikkerhet til seilerne, noe som bør åpen for at flere shorthanded lag melder seg på.

Publisert Sist oppdatert

Det er veldig gøy at så mange velger å delta shorthanded på Shetland Race 2009. I 2008 var det 15 båter som stilte til start. Etter at Shetland Race ble slått sammen med 1000 mile, som arrangeres fra Nederland og til Shetland via Bergen, har dette økt shorthandedklassen vesentlig.

Og med tracking ved hjelp av satelitt overføring, levert av et av selskapene til Dame Ellen Mc Arthur, vil det være kontinuerlig oversikt over alle båtene til enhver tid. Dette er et unik tracking system for seilaser som er havgående, hvor verken VHF med AIS eller mobilsystemer holder mål. Seilaser som Fastnet Race og Barcelona World Race bruker det samme systemet. Dette vil gi den største sikkerhet for seilerne, samtidig med den høyeste tilskuermuligheten.

Det er ikke for sent å melde seg på, så ønsker du å bli med på dette unike racet så ikke nøl med å tegne deg på nå ved å trykke her!