Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss
Sjokolade-seilerne koser seg i Caribbean!
Sjokolade-seilerne koser seg i Caribbean!

Sjokolade-seilerne koser seg i Caribbean!

For 4 dager siden kom de første seilerne inn i tradevinds, som ble langt mer behagelig å seile i enn den kulingen de hadde kjempet mot siden starten i Nantes i Frankrike. Nå har de passert den obligatoriske gaten på St. Barth, nord på Caribbean og koser seg i deilige forhold videre mot mål.

Publisert

Kl. 10:00 i går 6. november passerte Tanguy de Lamotte og Adrien Hardy i deres to år gamle Rogers Design Class40, Initiatives-Novedia. De har holdt en helt stabil ledelse på 100 nm de siste døgnene til 2. plassen hvor fortsatt Italieneren Giovanni Soldini og Pietro d’Ali on Telecom Italia ligger, og på 3. plass finner en fortsatt Bruno Jourdren and Bernard Stamm i Cheminées Poujoulat 

Bakover ligger også feltet på jevne plasser med mindre endringer. På siste plass, mer enn 1100 nm bak lederen finner en Vale Inco-Nouvelle Calédonie med Yves Ecarlat og Linoel Regnier.

Båten som Rune Aasberge skulle deltatt i, Credit Maritime med Patrice Carpentier og Victor Maldonado, for de som fulgte den historien, har hatt en del problemer fra start (ikke uventet...), og ligger nå 900 nm bak lederen.  

Fra St. Barth er det 1500 nm igjen til mål, stort sett i deilige tradevinds, som de må jibbe seg gjennom.

Vi som sitter her i Norge nå med 3 grader og sludd, kan bare forsøke å forestille seg hvordan det er å seile shorthanded regatta i shorts og t-shirt hele døgnet... Det er heldigvis ikke så lenge til sommeren!