Champions League finale

Skal forsvare tittelen som Europas beste seilforening

KNS laget med Kristoffer Spone får en tøff oppgave når det i helgen skal seiles om å bli Europas beste seilforening.

Publisert Sist oppdatert

Europas beste seilforeninger fra Norge, Danmark, Sverige, Finland, Frankrike, Tyskland og Italia samles til helgen i Porto Cervo på Sardinia for å kjempe om Robbe & Berking store sølvtrofé i seilsportens mesterliga som i år arrangeres for tredje gang.

32 lag skal møtes i finalen som arrangeres av Yacht Club Costa Smeralda. Lagene har kvalifisert seg gjennom nasjonale kvalifiseringsseilaser og en kvalifiseringesregatta i St. Petersburg (Act I) i august.

Regattaen foregår i like J/70 som er stilt til disposisjon av arrangøren. Torsdag 22. september er satt av til trening, mens selve regattaen går fra fredag 23. til søndag 25. Foruten KNS laget med Kristoffer Spone som skipper deltar Arendal Seilforening med Petter Mørland Pedersen til rors og Åsgårdstrand Seilforening anført av Karl Otto Book.

Også fjorårets finaler ble arrangert i farvannet utenfor Costa Smeralda og bak det norske laget kom lag fra vertsforeningen Yacht Club Costa Smeralda og Russlands Yacht Club Navigator som alle er på plass igjen i år.