Skal styre bedre

Skal styre bedre

Garmin lanserer ny autopilot-serie som er enklere å installere, og skal øke komforten om bord.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding fra Garmin

GHP Reactor  er designet og konstruert til å kunne nær sagt hvor som helst, og uavhengig av orientering, setter GHP Reactor serien en ny standard for ytelse, intuitivt brukergrensesnitt og sikkerhet, samtidig som monterings- og oppkjøringstiden minimeres.

GHP Reactor er noe av det mest følsomme autopilotsystemet for motorbåter og seilbåter som er laget. Den avanserte 9-aksede AHRS-gyroskopteknologien, uten løse deler, kan monteres nær sagt hvor som helst, i hvilken som helst retning med minimal startfart. Dette systemet gir i tillegg en betydelig reduksjon av styrekursfeil, kursavvik, rorbevegelser og strømforbruk – samtidig som det gir en mer komfortabel tur for alle om bord.

Med innføringen av den nye GHP Reactor serien, så kuttes tidsforbruket på installasjon betraktelig ned. Kurskomputeren kan monteres nær sagt hvor som helst i båten, og i hvilken retning som helst, som igjen forkorter en ellers tidkrevende oppgave med å finne en god plassering for tradisjonelle fluxgate/gyrokompass. Når GHP Reactor er ferdig installert, er tidsforbruket på konfigurasjon og kalibreringen redusert fra 20 til 5 min.

Med videreføring av Garmin sin patenterte og anerkjente “Shadow-Drive” teknologi, vil GHP Reactor pilotene automatisk koble ut, ved rattmanøvrering, enten i form av kursendring eller en unnamanøver, for deretter å koble piloten automatisk inn nå båten rettes opp på ny kurs.

I et system med Garmin sine GPSmap 8000 eller GPSmap 7400 serie kan piloten kontrolleres direkte på skjermen via et virtuelt display. GHP Reactor kan også settes opp til å styre etter Auto Guidance funksjonen via en NMEA 2000 kompatibel Garmin kartplotter.

Garmin GHP Reactor autopilot serien vil erstatte alle tidligere GHP piloter. 

GHP Reactor vil være tilgjengelig ila Q1 2015.