Ny SEASCAPE-modell

Skal være bedre på kryss og lens

Seascape 24 er en av de mest spennende nyhetene i Düsseldorf. Hør hva konstruktøren mener om nyskapningen.

Publisert Sist oppdatert

Sam Manuard har konstruert alle tre Seascape-båtene, men han er også en aktiv regattaseiler. Han ble nummer to i Transat Jacques Vabre i sin egenkonstruerte båt. Franskmannen har bakgrunn fra Mini Transat, noe også karene bak Seascape har. Manuard konstruerte båten til Andraz Mihelin da han var aktiv i Mini Transat-klassen.

Suksess

Andraz Mihelin har bygd opp Seascape, stein for stein, og lanserer ikke noen ny modell før båtmodellene de har i produksjon, er begynt å bli inntektsbringende. Planen om 27-foteren ble ikke satt i liv før Seascape 18 var produsert i 100 eksemplarer. Nå er 18-foteren oppe i over 300 produserte båter, mens det er bygd 75 stk av 27-foteren, hvorav flere er levert til Norge.

Innaskjærs

I vidoen forklarer designeren Sam Manuard forskjellene mellom Seascape-modellene.

27-foteren er konstruert for CE-kategori B og skal kunne seiles på havet. Båten er laget for å være spesielt rask på åpne strekk med slør.

Nyheten på 24 fot vil være mer optimalisert for baneseilas med kryss og lens.  Videoen er tatt opp under båtmessen i Paris, men viser noen ferske klipp av Seascape 24, som får premiere på Boot i Düsseldorf i januar 2016.