Star Sailing League

Sølv og 123 000 kroner til Eivind Melleby

Eivind Melleby har fjerdeplass i OL, medalje i VM og denne helgen viste han det er mulig fortsatt å hevde seg i Star-klassen som fremdeles samler verdens beste kjølbåtseilere.

Publisert Sist oppdatert

Star Sailing League tok verdenseliten i Star-klassen til Alstersjøen for City Grand Slam i midten av Hamburg denne uken. Her hadde også Norges eminente seiler, Eivind Melleby, som i disse dager ikke bruker mye tid i Starbåten, tatt veien. Til regattaen har han sikret seg assistanse fra den lovende amerikanske seileren Josh Revkin, og sammen viste de at de hører hjemme i toppen av denne klassen, som til tross for at den ikke lenger er en del av OL-programmet, stadig samler mange av verdens beste kjølbåtseilere.

Eliminering

Melleby og Revkin var med i teten helt fra starten i regattaen ved å vinne de tre første seilasene i sin pulje og var siden med i tetgruppen. Etter ferdigseilt serie gikk de ti beste båtene videre til finaleseilaser, først i kvartfinale og senere semifinale der de to beste fra hver gikk videre til finalen.  der fire lagene gjorde opp om premie-potten på tilsammen USD 58 000.

Rett til semifinale

Melleby og Revkin hadde ingen problemer med å kvalifisere seg til semifinalen der de måtte bli en eller to for å sikre finaleplass. Etter å ha ledet feltet lenge ble det en intens fight mot slutten av seilasen, der det norsk-amerikanske laget sikret 2. plass med minst mulig margin.

Fire båter i finalen

I finaleheatet stilte foruten Melleby/Revkin, det franske laget Xavier Rohart og Pierre-Alexis Ponsot , polakkene Mateusz Kusznierewicz og Dominik Zyckiog, Italias Diego Negri og Sergio Lambertenghi og det ble en intens kamp fra starten. Tilskuerbåter og vindkantringer gjorde seilasene særlig utfordrende, og også i finalen ble mye avgjort etter et massivt vindskift rett etter start, der italienerne etter å ha fått en henimot perfekt start, kom i ytterkant og var deretter aldri med i kampen om topplassering. 

Kamp hele veien

Etter første runde var det Polen foran Frankrike og Norge/USA, men Eivind Melleby var kald og unngikk de store feilene. Etter hvert skulle det stå mellom ham og Revkin og det franske laget, som lenge hadde en klar ledelse. På de siste meterne før mål kom imidlertid Melleby med kraftig vind aktenifra, og det så en stund ut som om Melleby og Revkin skulle ta seieren i havn.

Slik gikk det imidlertid ikke, men 2. plass og 123 000 norske kroner i dette selskapet er det bare å bøye seg i støvet for.

Bra format

Starklassen har funnet frem til et godt format med Star Sailing League. Grafikk og gode kommentatorer ogregattaen som skjerpes mot slutten slik at vinneren i den firedelte finaleseilasen også vinner regattaen uavhengig av øvrige plasseringer, er et format seilerne liker og som publikum lett kan forstå.