FORSIKTIG: Coville startet med rev i storseilet og en liten fokk søndag 6. november.

Rekordforsøket godt i vei

Også Thomas Coville vil sete ny solorekord rundt jorda. Starten hans havnet i skyggen av Vendee Globe.

Publisert Sist oppdatert
FART: Coville har seilt ekstremt raskt de første 24 timer med en utseilt distanse på 710 nautiske mil. Det gir en snittfart på 26 knop.

Thomas Coville startet litt over tre timer etter Vendee Globe søndag 6. November, med et startpunkt lengre nordvest. Etter 24 timer er han snart tvers av Lisboa i Portugal.

Langt foran skjemaet

Den 31 meter lange trimaranen holder god fart, nesten det doble av Vendee Globe-seilerne. I løpet av første døgn vil han nesten klare å gjøre 700 nautiske mil, men så har farten siden i går kveld ligget konstant over 25 knop.  Soloseileren har til tider seilt over 30 knop. Høy fart, men også direkte kurs, har gjort at han alt har skapt et forsprang på 157 nautiske mil i forhold til rekorden til Joyon som han ønsker å slå. 

Utenfor kysten av Portugal blåser det nå 19 knops vind fra 24 grader. Temperaturen er på 15 grader.

Kanskje stor nyttårsfest

For å sette ny rekord må Coville være tilbake 2. januar. Det er realistisk at han rekker nyttårsaftenfesten i Frankrike, men ikke julaften.

Flere værsystemer frem i tid

Prognosene er svært gode for en raskt tur til ekvator. Hva som skjer etter det blir et spill med tilfeldigheter. Båten skal nå gjennom passatvinden nord for ekvator, så gjennom stillebeltet før de treffer passatbeltet syd for ekvator. Eter det må Coville finne beste rute forbi høytrykkenteret ved St. Helena, før båten treffer lavtrykkene i sørishavet.

IDEC lå også klar for å sette ut på nytt rekordforsøk, de med fullt mannskap, men trakk seg fordi prognosene i Sør Atlanteren ikke var gunstige. Her snakker vi om å få et vindu hvor svært mange værsystemer skal være optimale. 

FART: Coville har seilt ekstremt raskt de første 24 timer med en utseilt distanse på 710 nautiske mil. Det gir en snittfart på 26 knop.