Hurum Trebåtfestilval

Sola glitret i blanke skrog

Trebåtfestivalen i Sætre i Hurum dukket opp i 2015 som et av mange forsøk på å samle trebåtfolket til en ny festival. Allerede nå kan det fastslås at Sætre er blitt en stor og viktig trebåtfestival.

Publisert Sist oppdatert

Kommunen i Sætre på Hurumlandet innså allerede i fjor at Trebåtfestivalen var noe som passet godt der ute på Sætre. Det lille tettstedet tvers over Drøbak der Oslofjorden er på sitt smaleste, har lenge vært en lite kjent «sørlandsperle» blant båtfolket i Oslo og omegn. Havnen er god og godt beskyttet i all slags vær, og i butikkene, som ligger bare noen meter fra havnen, får man alt man trenger som båtturist. Det er flere gode spisesteder, og man kan bade i sjøen fra en hvit sandstrand inne i havneområdet.

Alt dette visste Peter Ennals godt, ettersom han for flere år siden etablerte seg med hus ute i kystkommunen. Ikke så rart at Peter derfor lyktes med en ny trebåtfestival i hjemkommunen. Ingen i Norge har et bedre nettverk innenfor det klassiske båtlivet enn ham. Peter er også en mester i å få med lokalmyndighetene på sine prosjekter, og han har hele Klassisk Treseiler Klubb, KTK, i ryggen.

Hurum kommunes sjarmerende ordfører, Monica Vee Bratlie, åpnet festivalen 3. juni. Da var festivalen egentlig godt i gang, etter at man startet med den første regattadagen og konserten allerede dagen før. Så fulgte et tettpakket program på land og i vannet fra tidlig morgen lørdag helt frem til stengetid ved midnatt. Også søndag var det mange tilbud til både barn og voksne blant publikum frem til hele festivalen ble avsluttet klokka 15.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her