VM i Buenos Aires

Solid åpning av 49erFX-jentene

Etter første dag av VM i 49erFX er den norske OL-plassen godt innen rekkevidde. Oppdatert med videoinnslag.

Publisert Sist oppdatert

Foruten å gjøre en best mulig egenprestasjon, har de to norske jentelagene som deltar i VM i 49erFX i Buenos Aires i Argentina én hovedoppgave: Å kapre en av de tre nasjonsplassene som skal deles ut i til OL i Rio de Janeiro i 2016. Og etter første dag ligge de godt an.

Begge båtene ligger blant de 15 beste etter fire seilte seilaser med Helene Næss og Marie Rønningen fra Tønsberg som det beste laget med en 7. plass. Den stødige serien 5-6-4-8 brakte dem dit.

Slet med startene

Tvillingsøstrene Ragna og Maia Agerup er nummer 15 med 12-9-5-7 som plasseringer. Begge lagene seilte konsistent og solid, men tvillingene slet litt med startene i de første seilasene.

– Det skal vi fikse på til tirsdagens seilaser, lover de på sin egen Facebook-side.

Helene Næss og Marie Rønningen er sterke i mye vind og seilte solid i alle seilasene og med sin syvendeplass innehar de to den første OL-plassen. Irland har den andre med sin 10. plass mens USA har den tredje med 12. plass. Det er imidlertid jevnt – de norske jentene har bare fire poeng bedre poengsum en amerikanerne, og for Ragna og Maia er det bare tre poeng opp til 10. plassen.

Hjemmehåp skuffet

Det argentinske laget, som var favoritt blant de ikke OL-kvalifiserte lagene hadde en dårlig dag og ligger nede på 29. plass.

De allerede kvalifiserte nasjonene er Australia, Brasil, Danmark, Frankrike, Tyskland, England, Italia, Nederland, New Zealand, Spania, Sverige. Foruten en fordeling av OL-plasser etter rene plasseringer er det også en fordeling etter kontinenter, så systemet er til syvende og sist ganske komplisert.

Lettere vind

I dag tirsdag /17.11) er det varslet lettere vind – noe som kan gi rokkeringer i feltet etter de tre seilasene som er planlagt seilt i dag..

I teten ligger den danske duoen Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen med tre tellende 1. plasser og en 5. plass som de foreløpig kan stryke. Danskene, som har en svært sterk skiff-tradisjon innehar også 4. plassen med Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen.