Klassiske Linjer

SOS fra «Small Classic»

Begeistringen for de små «Classic»-seiljollene som Petter Halvorsen i Risør har lansert, har vært stor. Men selv om jollene har vakre, klassiske linjer, er godt bygd og tilbys til en rimelig pris, etterlyser han kjøperne.

Publisert

Petter Halvorsen har gjort en kjempeinnsats for norsk seilsport. Først samlet han et stort antall gamle 12,5 kvm-båter og sto for en egenhendig total restaurering av flere av dem i en gammel verftshall i Risør. Senere har han blåst nytt liv i andre gamle, norske båtklasser. Ja, han har sågar fått en av Johan Ankers egne «Brand»-båter tilbake på vannet i nyrestaurert stand!

Nå er det neppe mange gamle og klassiske norske seilbåter igjen som ligger glemt og venter på en redningsmann. Det stoppet ikke Petter Halvorsen.  Han satte seg til tegnebordet og lagde en moderne seilbåt i klassisk stil, men bygd på moderne vis i vår tids materialer. Dette var noe annet enn de litt kjedelige og kasseformete Optimistjollene som lenge har dominert markedet som barnas første seilbåt.

I Petters «Small Classic» kunne foreldrevære med barna på de første turene. Jollen var også fin for to, tre juniorer.  Dette måtte jo bli suksess!

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her