KNS

Spennende og nyttige kurs og aktiviteter på programmet

Publisert Sist oppdatert

Vinterseiling

J/80-seiling i sommervarme – Sotogrande.

KNS disponerer 1–2 J/80-båter i den spanske vinterserien. Den spanske vinterserien for J/80 er lagt til Sotogrande helt sør i Spania. Det er regatta en helg hver måned. Seriestart er 21.–22. september, deretter er det regattaer følgende helger: 19.–20. oktober, 23.–24. november og 14.–15. desember. Datoer for januar–mai 2020 kommer senere.

Modellbåtseiling

VINTERSEILING: Gjennom KNS kan du delta i den spanske vinterserien for J/80.
VINTERSEILING: Gjennom KNS kan du delta i den spanske vinterserien for J/80.

Seiling med fjernstyrte båter.

KNS ønsker å starte opp med en ny aktivitet med fjernstyrte båter. Vi søker frivillige som vil være med på å styre aktiviteten. Ta kontakt med [email protected]

Båtførerkurs

Pågår kontinuerlig.

KNS arrangerer intensivkurs for båtførerprøven i hele vinter. Vi oppfordrer alle som ferdes på sjøen, uansett alder, til å ha et godkjent kompetansebevis. Båtførerbeviset anses da som et minimum.

Vårt båtførerkurs tar for seg de grunnleggende kunnskapene som en båtfører trenger. Vi går igjennom de krav som stilles til en fritidsbåtfører med hensyn til kart, kompass, merkesystem og sjøveisregler.

I tillegg til å sørge for større kompetanse og bedre sikkerhet gir båtførerbeviset rabatt hos de fleste forsikringsselskaper. Kravet til minstealder for å ta eksamen er 14 år.

Matkurs

Datoer kommer senere på kns.no.

Sammen med kokken Lars Landmark lærer man å lage god mat om bord i båt. Deltakerne får utdelt to bluss og sammen med Lars skal man lage enkle og gode fristelser som man kan servere om bord.

Kitekurs

Matkurs.
Matkurs.

Pågår kontinuerlig fra desember til mars.

Benytt anledningen til å starte på snø. Passer for alle fra 10 år, barn, ungdom og voksne. Kurset koster kr 2750, som inkluderer kite, bar og trapes. Maksimalt antall deltakere er 12. Du må selv ha ski eller brett, og velger det du er mest komfortabel med.

Vinterserien.

Kitekurs.
Kitekurs.

Går gjennom høsten og vinterenmed ulike temaer, som blir bestemt ut ifra ønsker fra våre medlemmer. Kursene holdes hos KNS eller hos våre samarbeidspartnere. Deltakerne vil få gode tilbud fra leverandørene.

Regelkurs

Dato kommer senere på kns.no. Regelkurs for aktive regattaseilere i kjølbåt, storbåt og turseilere. Passer for alle uavhengig av nivå.

Short Range Certificate VHF

Oppstart: Februar/mars 2020.

Short Range Certificate VHF
Short Range Certificate VHF

SRC/VHF-sertifikatet gir deg den kunnskapen du trenger for å ha best mulig nytte av VHF-radioen.

Hvorfor bør DU ha en VHF-radio? Som en vesentlig del av Telenor Maritim Radio gir Kystradio og din VHF-radio trygghet for deg og dine når du ferdes på sjøen. Ikke bare når du er i nød, men også i det daglige. De fleste ulykker skjer i kystnære farvann, nær land med holmer og skjær.

Kursholder er Bjørn Sørensen, og kurset koster kr 1350.

I tillegg til kursavgiften kommer betalingsomkostninger og eksamensavgift på kr 793, som er en direkte avgift til Telenor. (Eksamensavgiften fastsettes av Telenor og kan bli endret.)

Regattakurs

Regattakurs.
Regattakurs.

Dato og mer informasjon kommer senere. Innføring og tips for deg som ønsker å seile regatta og for deg med lang erfaring på regattabanen.

FRA SEILFORENINGENE

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.