Seilbåtverft bygger motorbåt til nordmann

En nordmann bosatt i England er kjøperen av Spirit P70 som blir kapabel til å krysse over til Norge og tilbake uten å fylle tanken. Verftet er kjent for å bygge seilbåt til James Bond.

Publisert Sist oppdatert

Spirit 70 har ikke bare ett klassisk utseende, også båtens konstruksjon har røtter i båtbyggertradisjon. Båten fra Spirit Yachts er bygd i treverk. Og den er ifølge Motorboat & Yachting kjøpt av en erfaren båteier som er født i Norge, men bosatt i England. Den kommende eieren har i dag en Fleming, som utvilsomt er en bra båt, men nå ønsker han altså ifølge det britiske motorbåtbladet en ny motorbåt som dekker hans behov, og som skal være bygget i tre, med sjelen det gir en båt. Båten er allerede under bygging i Ipswich, og har begynner å nærme seg ferdigstillelse. Spirit Yachts er for øvrig mest kjent for imponerende seilbåter bygget i tre, men har også bygget motorbåter før. Spirit P35 har til og med funnet veien til Norge. 

James Bond filmen Casino Royale fra 2006 dukker det det opp en Spirit 54 i kanalene i Venezia, les: Seilbåt for James Bond

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER