Kong Harald 80 år

Spleiselag for malerigave til Kongen

Kong Harald fyller 80 år tirsdag og hedres blant annet med gave fra seilerne

Publisert Sist oppdatert

Seilerne Ida Mansaker og Christian von Trepka har fått med seg både Norges Seilforbund og Kongelig Norsk Seilforening i et spleiselag der alle kan bidra til å vise hva kongen har betydd for norsk seilsport, som aktiv og leder, og som inspirator og forbilde for flere generasjoner seilere.

Det blir i disse dager startet en innsamling til til gaven som skal overrekkes under verdensmesterskapet for 8 metere som arrangeres på Hankø fra 10. til 20. august i år og der Kongen selv skal delta med «Sira», båten som ble bygget for hans far Kong Olav i 1937.

Gaven er et maleri som i disse dager ferdigstilles av den kjente svenske marinemaleren Niklas Amundson. Han er kjent for sine maritime malerier og har blant annet malt motiver fra Volvo Ocean Race og Yacht Club de Monaco. Motivet er av «Sira» i regatta med Kong Harald til rors. 

Parallelt med innsamlingen til maleriet vil det bli satt av penger til et seilerstipend for 2017, som vil bli gitt til Norges mest fremgangsrike Seiler i 2017. Dette stipendet vil bli delt ut under regattaen Mestrenes Mester i oktober i år.

KNS administrerer spleiselaget og bidrag kan overføres til VIPPS nr 11646 – KNS seilsportsenter Ulabrand. Giverne vil få navnet sitt på baksiden av maleriet.