Sprek båt til Tjuvholmen
Sprek båt til Tjuvholmen

Sprek båt til Tjuvholmen

SK2 har svingkjøl og planer på kryss. Nå er båten i Norge.

Publisert Sist oppdatert

I dag åpner Tjuvholmen Vannfestival og det raskeste seilbåten du kan se der er SK2. Er du heldig, kan du kanskje også få bli med på en prøveseiling.

–  Vi har stor tro på denne båten, spesielt med tanke på den enkle håndteringen som gjør den til en hyttebåt med topp moderne løsninger for den keene regattaseileren. At båten kan sjøsettes fra strandtralle gjør bruksområdet større enn for eksempel andre kjølbåter som J70, Melges 20/24. I tillegg kan den selvfølgelig transporteres på henger, forteller Magnus Dahl som tar inn båten.

Magnus Dahl har sammenlignet målebrev. ORC målebrevene viser at SK2 er raskere enn samtlige båter: Laser 28, Fareast 26, RS Elite, Melges 20, Bavaria B/one, J70, J80, CB66, Laser SB3 og SB20. Under en testseilas i vinter seilte SK2 jevnt med en Melges 24. Båten har blitt seilt greit shorthanded og opp til 4 personer.

– Swing Keel Sailing som står for båten har også andre spennende planer i fremtiden med samme konsept - Cantingkeel. Salona Norge AS er nå nordisk distributør og vil være med i utviklingen av de andre modellene, forteller Dahl. 

 

Vi så båten i Dusseldorf i vinter. Les: Dette svinger det av.