Hallberg-Rassy er solid, sier Magnus Rassy

Stø kurs for Hallberg-Rassy

Mens Najad har tatt veien til skifteretten satser nabo Hallberg-Rassy på rekordstor utstilling på Öppet Varv i slutten av måneden.

Publisert Sist oppdatert

Seilas har tatt en prat med Magnus Rassy, som forteller at det nå er tøffe tider også hos Skandinavias største seilbåprodusent, Hallberg Rassy.

–    Vi hadde rekordstor produksjon i 2008 og 2009 på grunn av god ordreinngang årene før, Vi hadde relativt god ordreinngang fra høsten 2010 til våren i år, men siden har ordreinngangen falt langt under forventning, sier Magnus Rassy, som leder det tradisjonsrike svenske verftet på Orust.

Nedbemanning

Allerede i mai ble det kjent at Hallberg-Rassy nedbemannet 24 årsverk av en stab på rundt 200 medarbeidere ved verftene på Ellös og i Kungshamn. – Vi er nødt til å tilpasse oss tidene både når det gjelder bemanning, produksjon, innkjøp og utvikling, sier Rassy til Seilas i dag.

Han forteller at morselskapet til Hallberg-Rassy aldri har hatt et år uten overskudd, og at selskapet er solid, selv om det er tøffe tider.

–    Det ligger i båtbransjens natur at tidene går opp og ned, men det spesielle i dag er at alle markedene er ned samtidig, selv om det er litt ulikt hvor hard de forskjellige landene er rammet. Vårt salg er jevnt fordelt på en rekke land. Selv om ordreinngangen for tiden ikke er god, kunne den vært verre med tanke på hvordan verden ser ut i dag, sier Rassy.

131 båter

 Han forteller at Öppet Varv 26. Til 28. august blir årets høydepunkt for Ellös-bedriften, med rekord i antall utstilte båter. Nye brygger gir rom for hele 131 båter på utstilling i år, hvorav hele 22 nyheter, blant annet Skandinaviapremiere for flaggskipet Hallberg-Rassy 64.

Se film fra 64-foteren her

– Hovedsalget vårt skjer i perioden fra august til januar, så det er noen viktige måneder vi nå har foran oss, sier Magnus Rassy til Seilas.