EM Finnjolle

Startet bra, men greide ikke helt å følge opp

Anders Pedersen var med i tetkampen hele første runde, men behersket ikke forholdene like god i andre.

Publisert Sist oppdatert

Anders Pedersen kom godt i gang med EM for Finnjoller som startet i Barcelona i dag. Med sin nye Finnjolle rundet han 4 etter første kryss, og han hold plasseringen på lensen. Men på den andre kryssen gikk det ikke like bra. Svært varierende forhold gjorde det vanskelig å holde posisjonene og den unge Drøbakseileren måtte se flere båter foran seg etter hvert. I mål ble han 15. Andre seilas ble anullert på grunn av forholdene.

Dårlig opptakt

Opptakten til mesterskapet var ikke den beste. Båtpapirene, laptop, pass og kamera ble stjålet bare timer før båten til Lars Johan Brodtkorb skulle registreres fredag. Med en serviceinnstilt regatta organisasjon, ble båten imidlertid godkjent for regattaen, og mandag ringte politiet og meddelte at de hadde funnet både pass, pc, kamera og papirer Hva er oddsene for at det skal skje? Og det etter bare 3 dager. Uheldigvis befinner tingene seg på politistasjonen i Valencia fire timers biltur syd for Barcelona.

Bra i U22

Lars Johan Brodtkorb startet beskjedent og rundet toppmerket ca 50, men seilte seg kraftig opp på lensen og første halvdel av 2. kryss. Rett før 2. kryssmerke døde vinden for ham og han mistet noen plasser. På andre lensen tapte han ytterligere syv båter og ble 37 i mål og er fjerde best i U22 klassen.