Bavaria stiller ut tre modeller. Vision 42, Cruiser 37 og Cruiser 46.
Bavaria stiller ut tre modeller. Vision 42, Cruiser 37 og Cruiser 46.
Ingen nyheter og skuffende salg gjør at May Len Stensaker i Lunde Båt begrenser deltagelsen på Båter i Sjøen i år.
Ingen nyheter og skuffende salg gjør at May Len Stensaker i Lunde Båt begrenser deltagelsen på Båter i Sjøen i år.

Stiller likevel

Lunde Båt kom til enighet i siste sekund med Bavaria-verftet.

Publisert Sist oppdatert

GLANSDAGER: Lunde Båt har dominert under Båter i Sjøen. I år stiller de med kun tre båter.

Mange har reagert på at Bavaria seilbåtene ikke er med på utstillerlisten til Sjøen for Alle. – Vi kommer, det tok bare tid på å få brikkene på plass. Vi får ikke den støtten fra verftet som vi syns vi fortjener, men verftet bestiller og betaler utstillingsavgiften, forteller May Len Stensaker. Lunde Båt stiller med kun to båter, langt fra den mengden vi er vant med. 

Alltid størst

Lunde Båt har hatt dyre lokaler og et stort apparat som har gjort resultatene svake de siste årene. En stor flåte av solgte båter med garanti og reklamasjoner, og ikke minst et noe dårlig nybåtsalg. Jan Trygve Stensaker var med å få fart på seilbåtsalget etter svært labre år på 90-tallet til flere kanon år på midten av 2000. Lunde Båt har solgt 2100 nye båter siden vi startet importen i 1995, med toppår i 2006 med 260 solgte Bavaria seilbåter . Salget i Norge overgitt salg av Bavaria i andre land. Bare i Spania, men en stor charter flåte ble det i noen år solgt bedre enn her hjemme.

Får støtte

Lunde Båt har i alle år fått skryt internasjonalt av sine markedsføringstiltak av verftet. De har vist frem hele sortimentet og dominert Båter i Sjøen i alle år. I alle år har også Lunde Båt betalt hele regningen selv, i motsetning til andre markeder.

– Nå butter det her hjemme, og da syns jeg vi også kan få litt hjelp. Vi ønsket hele tiden å delta på Båter i Sjøen, men vil ikke ta hele regningen, forklarer May Len Stensaker. Hun etterlyser også nyheter fra verftet.

– Bavaria bruker mye ressurser på utvikling av nye motorbåter, og litt for lite på seilbåtene. Både våre kunder vi ønsker oss mer nytt litt oftere. Men nå kan vi bare glede oss til utstillingen, møte kunder og selge mange båter, sier May Len Stensaker. Lunde båt vil vise frem tre båter på Båter i Sjøen. Bavaria Cruiser 37, Cruiser 46 og Vision 42.