Langturseilere 2010-11

Stolte etter Biscaya-kryss
Stolte etter Biscaya-kryss

Stolte etter Biscaya-kryss

Biscaya-utfordringene styrket selvtilliten hos de norske langturbåtene. Nå nyter de sommervarmen i Syden.

Publisert Sist oppdatert

LANGTURKVELD.RIKAROS, en Bavaria 46 Cruiser fra Åsgårdstrand, er det langtursamling og langturprat... Mannskapene fra HARRY-Z, BLUE og AVVENTURA utveklser historier om hvordan det gikk over bukta.

- Til oss som ennå ikke hadde seilt på havet ga denne overfarten en følelse av stolthet, sier Britt Eikemo, som seiler sammen med Erik Føyn på HARRY-Z. Erik seilte på langtur i 2006 og visste hva han gikk til, i motsetning til makkeren. De skal nå gå til Santiago de Compostela på pilgrimferd, forteller de. 25 kilometer om dagen i fire dager fra La Coruña til mål, men man kan også ta tog et stykke for å forkorte turen litt, om nødvendig.

- Det blir deilig med litt mosjon etter flere døgn på havet, sier Erik og Britt.

BLUE I SVING. På båten BLUE, en Wauquiez 40, var det tid for litt arbeid i båten etter flere dager med kos i solbyen.

- Jeg synes det gikk virkelig fint over Biscaya, vi fikk testet oss selv og konstaterte at dette var overkommelig. Nå gleder vi oss veldig til å krysse Atlanteren, sier Kari-Anne Aarhus.

{F6AA7E35DF5C}

STORE DYR. Alle har sett delfiner: store eller mindre, enkelte veldig lekne, svømmende ved siden av og under båten uten å komme bort i den, forunderlig nok. De puster i mørket ved siden av cockpiten og får deg til å skvette mens du styrer.

På AVVENTURA ble også pustespruten fra en hval observert i solnedgangen den siste kvelden; en fantastisk opplevelse. Det er slike unike inntrykk man husker best etter en Biscaya-tur.

BARNA FÅR ENDELIG BADE! På RIKAROS hersker det god stemning etter en vellykket seilas uten for mye vind.

- Det er deilig å være her etter flere uker i kalde farvann. Nå kan vi ta med barna på stranda, sier Marit Fjæreide. Her er det flere strender, det er bare å velge og vrake. Men vannet er fortsatt ganske kaldt.

GJENSYNSGLEDE. RIKAROS gledet seg til en gjenforening med FANTELIV, som forlot Falmouth med ekstra mannskap den 14. august og fosset sydover i ekspressfart. Etter å ha studert værmeldingen inn og ut, valgte de å reise av gårde like før neste lavtrykk setter inn fra sydvest. Lavtrykket er ventet å treffe Biscaya fra tirsdag kveld og vil gjøre bukta til det den er kjent for: Et utfordrende sted å være for oss som seiler sydover.