Rio OL 2016

MYE SJØ: Finnjollene hadde my sjø i Rio de Janeiro.
MYE SJØ: Finnjollene hadde my sjø i Rio de Janeiro.

Storm og stille i Rio

Stor forskjell på forholdene etter hvor man seiler i Rio.

Publisert Sist oppdatert

Finnjolleseilerne var dem som fikk de tøffeste forholdene igår. Kraftig vind og store bølger på banen ved Niteroi og Copacabana ga seilerne nok av fysiske utfordringer, mens det for dem som seilte i lukket farvann var andre utfordringer å stri med.  

Etter 18. plass i første seilas var Anders Pedersen godt med i den andre der han sikret en fin 8. plass. Forhåndsfavoritten Giles Scott GBR som ble slått av Anders i OLs første seilas har kommet sterkt tilbake og leder nå regattaen etter 2. og 1. plass igår. Anders ligger på 16. plass, men med bare seks poeng opp til 10. plass. Her kan ennå mye skje.

Med 19. og 24 plass greide ikke Tiril Bue å følge opp den gode seilingen fra tirsdag. Anne-Marie Rindom fra Danmark var best igår med 3. og 1. plass og ligger nå på sølvplass, mens den irske seileren Annalise Murphy leder regattaen.

Heller ikke Kristian Ruth lyktes igår og med 29. og 16. plass er han nede på 21. plass sammenlagt, en god del svakere enn  forventet. Tonci Stipanovic, Kroatia leder regattaen foran briten Nick Thompson, mens Robert Scheidt som kjemper for sin 6. OL medalje foreløpig ligger på 4. plass

Brettene hadde hviledag igår, mens Laserne har pause idag. I morgen starter OL for 49erne der vi har et sterkt jentelag i 49erFX, Ragna og Maia Agerup.