EM i Finnjolle

Stort felt i Barcelona

Det første reelle OL-uttaket for Finnjollene starter i Barcelona i helgen.

Publisert Sist oppdatert

Anders Pedersen har gjennomgående vært navnet man har sirklet inn som norsk OL-deltager i Finnjolle-klassen i Rio de Janeiro, men i det kommende europamesterskapet, som er den første tellende regattaen i et norsk OL-uttak, får han konkurranse fra den super-lovende Lars Johan Brodtkorb, som har vært verdens suverent beste E-jolle-seiler de siste årene.

Viktig for OL-uttak

EM med separate titler for senior og juniorer starter seilingen mandag 7. mars etter å ha hatt en prøveseilas på OL-banen fra 1992 søndag. Regattaen gjelder både som nasjonskvalifisering til OL, samtidig som enkelte nasjoner, som Norge, også benytter mesterskapet til å ta ut seileren som eventuelt skal delta for sin nasjon. Norge er allerede nasjonskvalifisert.

Stor deltagelse

Ikke mindre enn 98 båter fra 31 nasjoner stiller til start i mesterskapet, som avsluttes med medaljefinale lørdag 12. mars. Der håper vi på norsk deltagelse. Peer Moberg er trener for de norske Finnjolle-seilerne i regattaen, der Anders Pedersen debuterer med ny båt, en båt som skal være hakket bedre enn hva han tidligere har seilt med. 

Favoritt til mesterskaper er Ivan Kljakovic Gaspic (CRO) som går for sin fjerde europeiske tittel. Arkadiy Kistanov (RUS) skal forsvare sin juniortittel mot minst 20 andre juniorer, blant dem Lars Johan Brodtkorb.