Sun Odyssey 409

Turbåt med eksemplarisk oppførsel

Jeanneau Sun Odyssey 409 etterlot seg et godt inntrykk etter at vi seilte båten under friske forhold. Den seiler godt og er enkel å håndtere, samtidig som det er en praktisk båt.

Publisert Sist oppdatert

I en frisk sensommerbris var det en fornøyelse å seile den nye turseilbåten fra Jeanneau – Sun Odyssey 409. Seilene var lette å håndtere fra en veldisponert cockpit, båten var overraskende kursstabil og vi kunne seile igjennom vindkastene for fulle seil – uten at båten ble hard på roret.

Ikke på noe tidspunkt mistet vi kontrollen over båten, til tross for vindkast opp mot 12–13 m/sek. Vi behøvde heller ikke kjempe for å holde båten på kurs, men den krevde at vi seilte oppmerksomt.

Sun Odyssey 409 følger Jeanneaus utvikling når det gjelder båtdesign med et ror som har godt grep i vannet og en veldisponert geometri mellom seilplan og kjøl som gir en fin balanse på roret. Vi seilte med fullt storseil og en 106% fokk for å presse båten maksimalt. Og det klarte den forbløffende godt. På romskjøts kurser var det bestemt ingen grunn til å sette noen rev. Båtfarten var ofte over 9 knop i kastene når vi hadde vinden aktenom tvers, og båten var samtidig lett å styre.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS