Sun Odyssey 409

TURBÅT: Sun Odyssey 409 viste seg frem med eksemplarisk oppførsel selv under ganske friske forhold.
COCKPIT: Cockpiten er stor, trygg og praktisk til turseilas hvor det er tilrettelagt med mange håndrekker å holde seg fast i. Stålbøylen foran rattet gir feste til bimini og cockpitkalesje.
AKTER: En del av akterspeilet kan vippes ned og bli badeplattform med innebygd, teleskopisk badeleider. Akterspeilet hales opp igjen ved hjelp av en line i det ene stuerommet.
SALONGBORD: Båtens salongbord kan variere i størrelse ved at bordplaten kan foldes dobbelt (som på bildet). I denne posisjonen kan bordet dessuten senkes, slik at salongen kan omgjøres til en dobbelkøye.
BYSSA: Det er masser av bord-, skuff- og skapplass i den lett U-formete byssa. Det er en praktisk stålbøye i front av komfyren. Bak den sorte platen er det plass til skjærebrett og ovnsbrett ? eller sjøkart og blader om man ønsker det.
TOALETTET: Det er god plass på toalettrommet i prøvebåten med en lugar akter, mens det blir trangere om man velger å ha to. Det er dusj over selve toalettet.
PRAKTISK: Stuerommet under cockpitbenken, som også kan nås fra toalettet er praktisk innredet med blant annet plastkasser.
«KARTBORD»: Kartbordet, i den grad man kan kalle det det ? er en naturlig del av innredningen. En luke dekker el-panelet og det er plass til en kartplotter i rommet over bordet.

Turbåt med eksemplarisk oppførsel

Jeanneau Sun Odyssey 409 etterlot seg et godt inntrykk etter at vi seilte båten under friske forhold. Den seiler godt og er enkel å håndtere, samtidig som det er en praktisk båt.

Publisert Sist oppdatert

I en frisk sensommerbris var det en fornøyelse å seile den nye turseilbåten fra Jeanneau – Sun Odyssey 409. Seilene var lette å håndtere fra en veldisponert cockpit, båten var overraskende kursstabil og vi kunne seile igjennom vindkastene for fulle seil – uten at båten ble hard på roret.

Ikke på noe tidspunkt mistet vi kontrollen over båten, til tross for vindkast opp mot 12–13 m/sek. Vi behøvde heller ikke kjempe for å holde båten på kurs, men den krevde at vi seilte oppmerksomt.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER