NYE OPPLEVELSER: Turen til butikken er blitt en fryd med sykkel, men først og fremst oppdages stadig noe nytt. Her på Fedje.
PAKKSEKK: Til denne Dahonsykkelen følger det med seteveske som igjen inneholder bæresekk. Den kan være praktisk for oppbevaring i båten eller om man skal ha sykkelen med på reise. Sykkelen veier knapt 12 kilo og bæres lett i sekken.
SMART: De sammenleggbare syklene er satt sammen på en smart og finurlig måte. Nesten alle deler kan brettes i den ene eller andre retningen. Slik sett er det mer komplisert å produsere en sammenleggbar sykkel enn en vanlig. Unngå de aller billigste ...
SWISSBIKE/ MONTAGUE: Dette er sammenleggbare high-end sykler, som slett ikke står tilbake for en andre terrengsykkel i full størrelse. Opprinnelig utviklet for fallskjermjegere.
TERN: Modell Link C7 selges i Norge blant annet gjennom NAF.
AIRNIMAL: Ekstremt solide, men kostbare. Må bestilles fra utlandet, for eksempel England.
BROMTON: Syklene fra Brompton er kanskje det beste og mest forseggjorte som er på markedet. De er ganske dyre, fra 7?8 tusen og oppover.
LITEN OG LETT: Dahon har en svært kompakt modell med 16 tommer hjul og 3 gir og en ny modell med 16 tommer hjul og bare en vekt på 9,2 kg. Jifo 16 er imidlertid uten gir.
KONSEPTSYKKEL: Designstudenter er for tiden glad i å utvikle sammenleggbare konseptsykler. Locust Folding Bike har høstet designpriser. Den foldes nærmest inn i seg selv.

Seil og sykkel

Ofte kommer man ikke så langt vekk fra havnen når man er på seiltur. Det begrenser seg gjerne til litt rusling i nærområdet. Med sammenleggbare sykler i lasten blir rekkevidden betydelig utvidet, og oppdagelsesreisene venter. Dessuten får du mosjon.

Publisert Sist oppdatert

På 15 sekunder er syklene foldet ut og de er klare til bruk. Turen til butikken er en fryd, men først og fremst oppdager vi stadig noe nytt. Når vi kommer til havn, legger vi ruten mot sideveier, vi snirkler oss frem til steder vi aldri har vært før – selv om vi gjerne har besøkt havnen mange ganger før. Andre ganger tar ­vi en ekstra dag i havnen og legger ut på mer ambisiøse turer.

For å få glede av en sammenleggbar sykkel bør du kjøpe en sykkel i grei kvalitet. De aller rimeligste er bortkastete penger, og de vil være til mer irritasjon enn glede. De er ustabile og vinglete å sykle på, og det tar ikke lang tid før de går i oppløsning. Vi har sett litt på hva som er på markedet, i inn- og utland.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER