Tall Ship Race begynner i dag

Tall Ship Race begynner i dag

Denne gangen arrangeres ‹‹The Tall Ships Races›› i Ålesund, fra 15 - 18. juli

Publisert Sist oppdatert

Formålet med ‹‹Tall Ships Races››, er i følge dem selv å gjøre det mulig for unge mennesker av alle nasjonaliteter å konkurrere sammen på havet, ved å seile, og oppleve vennskap og utfordringer under selve konkurransen og arrangementene rundt.

Tall Ships Races, ble første gang arangert i 1956 med 20 deltagende skip, til at det i dag er med mellom 70 og 100 skip. Skutene varierer fra moderne seilbåter ned mot 30 fot, til store fullriggere på mer enn 300 fot.

Albert E. Gjørtz, er prosjektleder for Tall Ships Races i Ålesund. Han og resten av arrangørene er klare for noen spennende dager.

– Første skute kom i mål allerede Fredag, og vi regner med at resten av skutene skal være i havn innen klokken 12 i dag. Nå krysser vi fingrene for at værgudene skal gi oss noen dager med godt vær, dette blir uansett et flott arrangement, sier Gjørtz.

Årets program vil blant annet bestå av aktiviteter på Prestebrygga, Big Jump ned i Brosundet, konserter, båtdåp, rokonkurranse samt daglig underholdning fra mannskapet på skutene.