Al Capone mot mål
Al Capone mot mål

Tar regattasesongen i Middelhavet

Christian von Trepka flytter «Al Capone» til Palma for å få med seg neste års regattaer i Middelhavet

Publisert Sist oppdatert

Christian von Trepkas GP42 går snart inn i sin åttende sesong og eieren ønsker andre utfordringer enn å forsvare sitt handicap mot mindre og langsommere båter i Norge. GP42 klassen er blant dem som kan konkurrere i den nyetablerte Fast 40+ klassen, men skal man være konkurransedyktig i denne klassen som så langt bare seiler i England kreves en ombygging som blant annet innebærer en vesentlig økning av båtens dypgående. Det fristet ikke von Trepka som derfor velger å ta neste sesong i det tempererte middelhavsklimaet. Han forteller til Seilas at det fremdeles er noen økonimiske forutsetninger som må på plass, men at han i realiteten allerede har bestemt seg: «Al Capone» blir å finne i Middelhavet til sommeren der basen blir på Palma de Mallorca.

På terminlisten

Blant regattaene på terminlisten blir Gaastra PalmaVela Palma de Mallorca, mai

Giraglia Rolex Cup St. Tropez, juni, Copa del Rey Mapfre Palma de Mallorca, juli - august, Les Voiles de St. Tropez, september - oktober, men planen er å delta i de aller fleste regattaene for IRC målte båter.

Ingen sponsor

Von Trepka har ingen sponsorer til opplegget sitt og planlegger å finansiere satsningen som et spleiselag med mannskapet. Har forteller at seilerne må betale ca kr 9000 per person i hver regatta, i tillegg til reise og opphold. Listen av seilerne er så godt som fulltegnet for at prosjektet kan gjennomføres, men det er plass til flere seilere som har lyst til å prøve seg i internasjonal konkurranse.

Samarbeid med konstruktøren

«Al Capone» er tegnet av konstruktørteamet Botin Carkeek og Shaun Carkeek har uterbeidet et oppgraderingprogram for GP42 båtene som innebærer å gjøre dem vesentlig stivere. «Al Capone» er overrigget og har problemer med å bære fulle seil allerede under 10 m/sek. Med ny kjøl vil båten tåle seilføringen bedre og til og med kunne bære et fathead storseil.

Dersom neste sesong blir vellykket er ikke von Trepka fremmed for å ha båten liggende i Middelhavet i flere sesonger. Det ryktes at i hvert fall en annen norsk seiler har tilsvarende planer for sin båt.