Aquapack har en mer avansert lukkesystem.
Sea to Summit har en rullelukkemekanisme som låses med borrelås.
Aquapack er rommelig, og har øyer, slik at iPaden kan festes til båten.
Sea to Summit er billigst, og passer iPad perfekt.

Test av iPad beskyttelse

Jeg har siden påske brukt to forskjellige poser for å beskyte iPaden mot vann.

Publisert Sist oppdatert

Det er enkelt og billig å beskytte iPad-en mot vann. Vi har testet to produkter. Aquapac 668 koster 227 kroner på pelishop.no, mens Sea to Summit-kartmappe koster 199 på XXL.

Skreddersydd

XXL-utgaven er egentlig laget for å holde kart tørre, men skreddersydd for iPad-en. Den har så nøyaktiig passform at har problemer med å få den inn i posen med støtbeskyttelse på. Vi har derfor brukt den med en naken iPad i posen.

Mer plass

Aquapack er romligere. Den har også øyer som gjør at du kan feste iPaden skikkelig.

Det fungerer helt greit å betjene iPaden gjennom plasten, men brukeropplevelsen blir noe redusert. Å snakke via iPhone med plastpose er ikke en ideell løsning. Vurder også plastfoliebeskyttelse på skjermen. Det hindrer riper. Silikonbeskyttelse rundt iPad og telefon gjør den også mindre ømfintlig for slag.

Hvilken er best

Pakkene har hver sine styrker. Sea to Summit lukkes ved at du ruller posen, og lukker den med borrelås. Aquapack har en mer påkostet låsesystem, men det enkle er ofte det beste. Jeg har ikke sunket posene ned i vann, men jeg føler meg litt sikrere på at Sea to Summit har en bedre tetting.

Skal du feste iPaden er Aquapack klart det riktig valget. Med øyer kan du binde den fast i cockpiten. Sea to Summit har en svakhet at man ikke kan få plass til iPaden med beskyttelse, men størrelsen gjør også at posen virker nettere.

Men det er bedre å bruke iPaden uten beskyttelse, så straks den er under dekk, tar vi den ut av posen.

I Seilas nummer 6 kan du lese om smarte apper for iPaden for ferien.

Du kan kjøpe bladet digitalt her

Du kan betjene iPaden gjennom plasten, selv med tynne seilhansker er det mulig. iPad er litt mørk i direkte solly, og blir ikke bedre av å ligge i en pose.