Amel 55: For pensjonistene

Amel 55 er en moderne båt basert på gammel filosofi. Nyheten er bygd på et godt utviklet konsept som fungerer, men kanskje ikke for alle.

Publisert Sist oppdatert

Amel-verftet ønsker at eieren får en båt med minimale problemer og utfordringer. Og skulle det oppstå noe uforutsett, setter verftet en servicemann på flyet som vil hjelpe eieren.

Båten har to master, og valget av en ketch-løsning blir begrunnet med at dette er en løsning som mannskapet kan håndtere, selv om hydraulikk og elektronikk skulle svikte. Begge mastene har rulleseil, og Amel bygger mastene selv. Mastene deres er mer åpne enn Seldén og andres master. Det gjør servicen enklere, og sjansen for at seilet skal kile seg fast, er mindre. Amel 55 leveres kun med seil uten spiler. Det gir mindre effektive seil enn om de skulle ha spiler, men sjansen for komplikasjoner er ved innrulling er minimal. Det er et godt eksempel på Amels filosofi.

Amel har et skeg foran hele roret. Dette er en løsning som svært få båter har i dag, men verftet hevder at de aldri har hatt noen rorproblemer på sine modeller. Skeget gjør at roret ikke er balansert, og det gjør båten tyngre å styre enn om roret skulle ha vært balansert.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS