Arcona 380

Følelsen av noe godt

Nye Arcona 380 viderefører linjene og den gode seilfølelsen fra sine søstre.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke gitt at alle båter gir deg den «gode» følelsen. Den litt sitrende, behagelige og gode følelsen når alt er i balanse, et resultat av at du sitter godt, du har et godt rorgrep og en fantastisk fingerspiss­ kobling til roret via et ytterst følsomt rorsystem. Arcona 380 er en slik båt, og som mange andre båter ikke er, dessverre.

Vi seilte i 10–12 knops vind, både på bidevind og for spinnaker, og som arbeidsplattform opplevde vi Arcona 380 som veldig god. Rormannen sitter svært godt med god øyekontakt med baugen, føttene får god støtte mot en teaklist på dørken, det samme er montert på luken til det bortstuede cockpitbordet. Det gjør at du ikke sklir når du går fra lo til le.

Dekksutstyret er godt dimensjonert med solide Spinlock-avlastere og Harken 46-vinsjer til genuaen og 40-vinsjer på hyttedekket og til storseilet. Den er for øvrig utstyrt med en overlappende genua på 107 prosent. Om du ønsker det, kan du få opplegg til en selvslående fokk, noe som gjør den enda mer letthånd­ terlig for et shorthanded-mannskap.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS