Dufour 410 Grande Large

Fransk fusjon

Stor bredde, høyt fribord og et veldig volum hindrer ikke at nye Dufour 410 Grand Large seiler bra. Det aller nyeste om bord er selvlysende håndrekke og cockpitbenker som blir til solsenger.

Publisert Sist oppdatert

Helt siden starten av 1960-tallet har Dufour Yachts holdt stø kurs. Til tross for varierende fremgang opp igjennom årene er verftet nummer fem blant seilbåtprodusentene når det gjelder størrelse. Resepten har først og fremst vært at båtene har vært litt mer påkostet enn konkurrentene, mens raske seilegenskaper ikke har vært det fremste varemerket.

Båtenes seilegenskaper fikk først et puff i akter‘n da den italienske designeren Umberto Felci fikk hånd om konstruksjonslinjene. Ikke minst gjaldt det Performance-serien, mens han med Grand Large-serien klarte å kombinere seilegenskaper og volum på en gangbar måte.

Grand Large-serien solgte best, men det franske verftet sluttet ikke å bygge raske båter av den grunn. Etter åtte år med Dufour 34 E, kom derfor Dufour 36 Performance for noen år siden. Med design, grafikk og et moderne skrog tenkte verftet å fange tidligere Dufour 34-seilere, men det glapp. «For lite fart for de sportslige og for lite komfort for familier», er blitt omkvedet for den modellen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS